Indiase it'er is jobhopper

De helft van de Indiase it-professionals blijft niet langer dan een jaar bij zijn werkgever. Het zijn echte jobhoppers.

Promotie is voor Indiase it-professionals geen reden om te blijven zitten bij een werkgever. Bijna driekwart van de professionals maakte het afgelopen jaar promotie; 42 procent kreeg het afgelopen half jaar een hogere functie. Toch kiest bijna de helft van de Indiase it'ers ervoor om een andere werkgever te zoeken. Dat blijkt uit onderzoek van CyberMedia Dice, een Indiase vacaturesite.

Volgens het onderzoek zijn de inhoud van het werk en groeimogelijkheden belangrijker voor de werknemers dan het salaris. Toch zijn de salarissen in India recent nog met 15 tot 20 procent gegroeid. De meest mobiele groep zijn de werknemers van 23 tot 31 jaar oud. De meeste hebben nog geen vijf jaar werkervaring. Ondanks dat deze werknemers zeggen gelukkig te zijn met hun baan, kijkt 60 procent regelmatig op vacaturesites.

Nederlandse ict'ers zijn daarentegen erg honkvast, schreef Computable vorig jaar september. Niet meer dan 14 procent van de ict-professionals in Nederland is op zoek naar een andere baan. Daarmee is hij/zij aanmerkelijk honkvaster dan de Amerikaanse of Engelse ict'er. Van de Amerikaanse ict'ers zegt 60 procent meer of minder actief op zoek te zijn naar een andere baan. [Rian van Heur]

Jobhoppen of blijven zitten?
Is promotie voor jou een reden om te blijven zitten? Of heb jij andere redenen om trouw te blijven aan je werkgever? Geef je mening hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-11T10:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.