ICT-personality De Jager raakt opnieuw in opspraak

Staatssecretaris en ict-personality van 2007 Jan Kees de Jager is opnieuw in opspraak geraakt. Volgens De Volkskrant hield De Jager zich als ondernemer niet aan de arbeidswetgeving.

Staatssecretaris en ict-personality Jan Kees de Jager, hield zich als softwareondernemer niet aan de arbeidswetgeving. Dat schrijft de Volkskrant op de voorpagina. De krant baseert deze beschuldigen op officiële documenten en gesprekken met betrokkenen.

Volgens de krant sloot De Jager tijdens zijn ondernemerschap bij ISM arbeidscontracten waarin onwettige passages staan, werkte hij de oprichting van een ondernemingsraad tegen, verbood hij personeelsleden in werktijd over hun rechten te vergaderen en betaalde hij pensioenpremies te laat. Na zijn aantreding raakte De Jager al in opspraak. Uit documenten en gesprekken zou blijken dat de conflicten tussen De Jager en het personeel over de arbeidsvoorwaarden groter en structureler zijn dan dat de staatssecretaris toen liet blijken.

Een woordvoerder van ISM verklaart tegen De Volkskrant dat de problemen met het pensioen nu zijn opgelost. Deze zouden het gevolg zijn geweest van een conflict tussen ISM en pensioenverzekeraar Avero Achmea. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën heeft de formateur een onderzoek gedaan naar het bedrijf van De Jager. Hij heeft daarna geconcludeerd dat niets zijn benoeming als staatssecretaris in de weg stond.

De Jager is een van de oprichters van het bedrijf ISM eCompany. In december 2006 mocht De Jager de award 'ICT Personality van het jaar 2007' in ontvangst nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eindelijk eens een fatsoenlijk ondernemer in de overheid!

En wat doen we ermee? Afbranden. Heel jammer, deze man heeft keihard gewerkt en ziel en zaligheid gegeven om heel veel mensen aan een baan en toekomst te helpen en met zijn bedrijf iets op te bouwen. Deze personen zouden we in Den Haag moeten koesteren.

.............Volgens de krant sloot De Jager tijdens zijn ondernemerschap bij ISM arbeidscontracten waarin onwettige passages staan, werkte hij de oprichting van een ondernemingsraad tegen, verbood hij personeelsleden in werktijd over hun rechten te vergaderen en betaalde hij pensioenpremies te laat............

De Volkskrant doet nu net alsof ict-mensen onmondig zijn, trouwens het was geen must om bij ISM te gaan werken, keus genoeg zou ik zo zeggen............nee de Volkskrant.........is weer bezig iemand van het CDA te ruineren, WANT..........tegen onwettige passages in een arbeidscontract kan men opponeren, het oprichten van een ondernemingsraad tegenwerken is nu ook weer geen doodzonde, vaak onzinnige instanties met typisch gedoe over kerstpakketten, kwaliteit van het toiletpapier en het koffiezetapparaat en nog meer onbelangrijk gekakel.......en tijdens werktijd over je eigen rechten vergaderen is natuurlijk helemaal uit den boze, belachelijk, wie komt daar op......en last but not least, het probleem van de pensioenpremies is allang opgelost.
Voor mij een storm in een glas water, typisch Volkskrant gemorrel.


Eindelijk een politicus die realistisch en rechtvaardig spreekt. Er zouden meerdere mensen uit de praktijk deel moeten nemen in het kabinet. Jammer, dat Jan Kees de Jager door de media in een zwart daglicht wordt gezet, wat geheel onterecht is.

Dat er waarschijnlijk arbeidsrechtelijk e.e.a. niet goed zit, lijkt wel heel logisch als je eens verder zoekt op internet. Kijk maar eens op: http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=kenmerken&vrije_tekst=ism
en pak dan eens het eerste zoekresultaat: LJN: AZ9393,Sector kanton Rechtbank 's-Hertogenbosch , 489366, 489369, 489373 en 489376.
Het gaat hierbij om een dochter, maar de uitspraak van de rechter spreekt boekdelen. Het betalen van pensioenpremies lijkt toch wel een symptomatisch probleem te zijn.

Heel goed dat zwalkende politici zichzelf moeten verdedigen tegen dit soort beschuldigingen. Maar dan moeten ze het ook wel gewoon doen, en niet allerlei oude 'vrindjes' en collegae optrommelen en die een zogenaamd onpartijdig onderzoek laten doen. De Jager heeft duidelijk gefaalt: ofwel door de arbeidswet te overtreden, of door zich in te laten met verkeerde voorlichters/beleidsmakers bij zijn voormalig bedrijf.

@Mark vd Griendt
Mark, jongen, als deze man echt zo zuiver was als jij nog steeds gelooft, was dit artikel nooit geschreven. De volkskrant heeft zichzelf een taak toegedicht als klokkenluider, dat zou je moeten koesteren, en niet mensen die slecht besturen of iig niet eerlijk zijn een hand boven het hoofd houden.

@Willem van Vondelen
"het oprichten van een ondernemingsraad tegenwerken is nu ook weer geen doodzonde". Dat klopt, in de volkskrant zelf wordt ook gerefereerd aan het feit dat het ook steeds moeilijker wordt om deze raden uberhaupt vol te krijgen omdat steeds minder mensen er deel van willen uitmaken. Echter, het actief tegen werken van het oprichten ervan is natuurlijk een bestuurlijke faux pas, en als je dan zo iemand staatssecretaris van Financieen laat worden, bind je natuurlijk wel de kat op het spek: "...laten we alle regeltjes die voor verantwoord ondernemerschap zorgen maar meteen afschaffen, is nergens goed voor..." Je opmerking over de Volkskrant getuigt overigens van een hang naar achterkamertjespolitiek en vooral geen controle op bestuur- of beleidszaken. Je stemt vast CDA (om ook maar even aan stemmingmakerij te doen)...

@Patrick Joner: zwart daglicht bestaat niet, slecht daglicht wel...

Jeroen,

Leuk hoor zoals je iedereen van repliek voorziet, met het journaille als onschuldige klokkenluider.

Wie houdt een economie draaiende, ondernemers die willen exceleren of lijnrechters die slechts anderen betuttelen met een geschreven " foei" .

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-15T11:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.