Team Delft concentreert zich op icoontaal

Winnaars Nederlandse Imagine Cup

Het Delftse team dat voor Nederland zal meedoen aan de wereldwijde finale van de Imagine Cup, de programmeerwedstrijd van Microsoft concentreert zich voornamelijk op het verder uitbouwen van de icoontaal.

We hebben ons de afgelopen weken voornamelijk geconcentreerd op de icoontaal”, zegt Jan Drenthen, één van de teamleden van Team Delft. Het team heeft inmiddels contact gehad met twee basisscholen om te ervaren hoe kinderen met het programma iConnect werken. “De ervaring is dat de kinderen de spelletjes nu het meest interessant vinden”, zegt Drenthen.

Het team gaat er nu daarom voor zorgen dat alle iconen van de icoontaal in één scherm te zien zullen zijn. Ook wordt het scherm om te chatten, en waar dus de icoontaal gebruikt wordt, groter en het scherm waar de spelletjes in gespeeld worden kleiner. Verder kreeg het team ook tips om bewegende plaatjes te gebruiken en om tekst onder de iconen te plaatsen. “De betekenis van de iconen is niet altijd duidelijk,” zegt Drenthen.

Het team heeft verder besloten niet oneindig veel spelletjes aan de applicatie toe te voegen. “We willen het aantal spelletjes beperkt houden, maar de spelletjes die we maken wel goed uitwerken”. Nu de tentamens achter de rug zijn, werkt het team fulltime aan de applicatie. “Er gebeurt heel veel met skype. We vergaderen ook wel, maar dat gebeurt vaak vroeg, omdat Yousef (één van de teamleden – red.) in de Verenigde Staten zit”, zegt Drenthen.

Wat het team vooral bezig houdt, is hoe het de kracht van de icoontaal het beste kan laten zien. “We hebben nu besloten om er tekst onder te zetten, maar willen daarin geen grammatica gebruiken. Dat zijn beslissingen die we moeten maken”, zegt Drenthen.

Ook wordt er hard gewerkt aan de lay-out van de applicatie. Er is iemand aangetrokken die daar hard aan werkt. “Het logo kan strakker. Dan wordt het allemaal wat professioneler.” Maarten-Jan Vermeulen, academic relations manager van Microsoft, is blij met de inzet van team iConnect. “Ik ben verheugd over de tomeloze inzet en energie van team iConnect en de zichtbare stappen die ze de afgelopen maand hebben gemaakt. Geweldig! Ze werken aan het uitbreiden en optimaliseren van de applicatie. Er moet best nog wat gebeuren, want de andere teams werken natuurlijk ook verder. Maar dat we veel zin hebben in de challenge in Korea lijkt mij duidelijk.
 
Een chatapplicatie voor jonge kinderen. Omdat deze kinderen nog niet kunnen schrijven kunnen ze met elkaar praten door middel van icoontaal. Ook kunnen aan de kinderen spelletjes met elkaar spelen.

IConnect van de TU Delft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte Ontwerpers, Graag zou ik een aantal pictogrammen/iconen zien om te kijken of ik er iets mee kan bij taalgestoorde kinderen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-20T11:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.