Imagine Cup-teams werken in MIC verder aan product

Winnaars Nederlandse Imagine Cup

De winnaars van de Nederlandse finale van de Imagine Cup

De teams die eindigden op de eerste, tweede en derde plek tijdens de Nederlandse finale van de Imagine Cup worden door Microsoft geholpen hun product op de markt te zetten. De softwaregigant stelt daarvoor zijn Microsoft Innovation Center in Barneveld ter beschikking.

Microsoft stelt zijn Microsoft Innovation Center (MIC) in Barneveld ter beschikking aan de deelnemers van de Imagine Cup. De drie teams kunnen verder werken aan hun inzending. "Het zijn allemaal goede ideeën met een hoop potentie. Niet alle drie de producten zullen misschien op de plank van de winkel terecht komen. De verwachting is dat één wel lukt. En ook leren de deelnemers samen te werken. En uiteindelijk is het ook voor ons interessant. Er wordt wel gewerkt met onze technologie", zegt academic relations manager Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft.

De softwaregigant stelt één verdieping van het MIC beschikbaar voor de teams. Hier komen pc's te staan en ook komen er ruimtes waar de teamleden kunnen vergaderen. Microsoft Nederland wil ook workshops geven op allerlei vlakken. "Hier bleken de teamleden vooral veel behoefte aan te hebben", zegt Vermeulen.

Vooralsnog wordt het MIC alleen beschikbaar gesteld aan de drie teams die eerste, tweede en derde werden tijdens de Nederlandse finale. "We sluiten niet-Imagine Cup-teams niet uit, maar dat is in eerste instantie niet de bedoeling. Volgend jaar hopen we dat meer Imagine Cup-teams in het MIC verder kunnen werken aan hun product."

Het beschikbaar stellen van een ruimte voor Imagine Cup-deelnemers hoort bij het innovation acceleratorproject van Microsoft en BT. De winnaars van de wereldwijde finale worden na de finale wel een week lang intensief begeleid door Britisch Telecom (BT). Mochten ze dat niet willen, dan kunnen ze bij het telecombedrijf solliciteren. In Nederland wordt het project op een wat andere manier uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-01T09:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.