Nederland ronde verder in Imagine Cup

Scorebord Imagine Cup

Het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de wereldwijde finale van de Imagine Cup, de programmeerwedstrijd van Microsoft, heeft het tijdens de eerste twee presentatierondes goed gedaan. Het team kreeg vandaag te horen dat het door is naar de volgende ronde.

De finale van de programmeerwedstrijd van Microsoft Imagine Cup is afgelopen zondag begonnen. De Nederlandse afvaardiging ziet de finale met vertrouwen tegemoet. De eerste twee presentaties verliepen goed. "De jongens hebben echt een superverhaal neergezet als team. Iedereen heeft bijgedragen onstage. Het zag er heel professioneel uit. Ook het stukje humor ontbrak niet. Dat kan de jury meestal wel waarderen. We zitten wel in een sterke poule", zegt Maarten-Jan Vermeulen, academic relations manager van Microsoft. Hij begeleidt het team in Zuid-Korea.

Ook het team vond de eerste presentatie goed verlopen. "We waren als laatste aan de beurt, dus we hadden de hele dag om ons voor te bereiden. Dit was erg handig, maar het had als nadeel dat de jury erg moe was. Gelukkig wisten we ze toch te boeien en leek de jury erg overtuigd van ons concept", schrijft het team aan Computable.

Het team is door naar de tweede ronde. Van de 55 teams die aan de wereldwijde finale meedoen, gaan er twaalf door.

Verschil met India

Vorig jaar vond de finale plaats in India. Volgens Vermeulen is er veel verschil met de finale in India en die in Seoul van dit jaar. "Het duidelijke verschil is de infrastructuur in Korea en de perfecte organisatie vanuit Microsoft. Die is heel goed en professioneel. In India was de logistiek een groter onderdeel van de cup. Nu gaat het er een stuk relaxter aan toe en dat helpt de team bij het focussen op belangrijkere zaken, namelijk scoren op de Imagine Cup."

IConnect van de TU Delft
Een chatapplicatie voor jonge kinderen. Omdat deze kinderen nog niet kunnen schrijven kunnen ze met elkaar praten door middel van icoontaal. Ook kunnen de kinderen spelletjes met elkaar spelen.

10:00 uur
Tekst aangepast, nadat Computable te horen kreeg dat het Delftse team door is naar de tweede ronde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T09:57:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.