Managed hosting door True

Microsoft gaat interactieve voorruit ontwikkelen

 

Microsoft heeft een patent op de interactieve voorruit aangevraagd. Zo moet het voor de automobilist makkelijker worden de ogen op de weg te houden.

Microsoft heeft een patent aangevraagd op een ‘interactieve autoruit'. Het patent voor ‘adaptive heads-up user interface for automobiles' moet bijdragen tot beter weggedrag, omdat de automobilist zijn blik niet meer van de weg hoe af te halen. De softwaregigant wil de autoruit gaan gebruiken als een interface voor diverse toepassingen voor de automobilist.

Microsoft wil verschillende elementen op de voorruit zetten die ingeklapt, verborgen of gemaximaliseerd kunnen worden. Net als applicaties in Windows Vista. Microsoft wil ook informatie van andere apparaten, zoals telefoons of laptops, op de voorruit gaan projecteren.

Bedienen

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de bestuurder de applicaties moet gaan bedienen. Maar Microsoft wil in ieder geval de hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur van de bestuurder van de auto in de gaten houden, zodat deze, als dat nodig is, tot de orde kan worden geroepen.

Microsoft maakte eerder applicaties voor automobilisten. Dat deed het met het Microsoft Windows Automotive platform, dat bestuurders informatie geeft over onder andere navigatie en entertainment. De applicatie Ford Sync komt hieruit voort en geeft gebruikers de mogelijkheid door middel van spraak de iPod, andere muziekapparaten en telefoons te bedienen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2107627). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Hopen dat hij geen bluescreens geeft indien u snel dient te remmen....

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×