Supermarkt laat klanten betalen met vingerafdruk

Binnenkort kunnen klanten van de Duitse supermarktketen Edeka hun boodschappen afrekenen met hun wijsvinger. Het bedrijf besloot kortgeleden zeventig van zijn winkels te voorzien van een betaalsysteem dat werkt met digitale vingerafdrukken.

Het is duidelijk dat betalen met los geld geen lang leven meer is beschoren. Nu verschillende winkelketens experimenteren met het afrekenen met behulp van een mobiele telefoon, komt de Duitse supermarktketen Edeka met een systeem dat vingerafdrukken gebruikt.

Edeka startte twee jaar geleden met een uitvoerige test van het systeem. Nu heeft het bedrijf besloten de apparatuur op zeventig vestigingen te installeren. Waarschijnlijk zullen daar later nog eens tweehonderd locaties bij komen. Met de installatie is een investering van tweeduizend euro per kassa gemoeid.

Om van het systeem te kunnen gebruiken, moeten klanten zich registeren met hun creditcard en meerdere vingerafdrukken. Door de afname van de hoeveelheid los geld in de supermarkt, verwachten de betrokkenen dat het systeem de veiligheid ten goede komt.

Het vingerafdrukkensysteem wordt geleverd door de Duitse fabrikant IT-Werke, die het al op verscheidene plekken installeerde. Ervaring leert dat het lang niet alleen jongere klanten zijn die gebruikmaken van de technologie. Volgens IT-Werke is tweederde van de gebruikers ouder dan veertig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Veiliger voor de klant zal het niet worden. Onder bedreiging kun je nu nog je pasje of telefoon afgeven, maar het gaat toch even wat vervelender worden wanneer je vingertop ineens geld waard is.

Tja, je kunt natuurlijk op je vingers natellen dat je je als klant hiermee niet in de vingers zult mogen snijden...

@Gijs: Krijg ineens ook een heel ander idee bij 'fingerspitsengefuhl'...

Momenteel heeft een potentie dief/fraudeur de PAS en de PINCODE nodig om geld van een ander te kunnen gebruiken/misbruiken.
Hoewel het enige handigheid vergt, kan iedere hobbyist met toegang tot internet en de GAMMA (of Praxis) makkelijk een vingerafdruk van iemand reproduceren. Mijn inziens is de vingerafdruk ALLEEN dus een minder goede vorm van beveiliging, want er is geen roof of diefstal voor nodig, om iemands rekening te plunderen (wat uiteraard wel een diefstal op zich is) allen maar wat handigheid.

Elke keer wat credit card kosten op je boodschappen .. En jij goedkoop naar de aldi?

De ultieme manier om mensen (en mogelijke kwaadwillenden) te traceren. Pas gewoon biometrics toe op al hun primaire leefbehoeften, en je hoeft geen rfid chips meer te implanteren bij ze.

Slimme zet, is ook een stuk goedkoper :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-10T11:30:00.000Z Diederik Toet