ICT'ers werken het liefst bij Shell

Olie, boorplatformen en hardwerkende mannen. Daar denken mensen meestal aan bij Shell. Ict'ers denken echter dat Shell voor hen een zeer uitdagende werkomgeving biedt en verkozen de oliemaatschappij tot beste werkgever.

Shell heeft het beste imago als Nederlandse ict-werkgever. Dat blijkt uit onderzoek van Computable onder 3500 Nederlandse ict'ers. Deze ict'ers werd gevraagd naar het imago van vijftig bedrijven die hoog scoren in de Computable 100.

Shell scoorde het hoogst als gekeken werd naar de arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, loopbaanbegeleiding en functies. Het bedrijf erkent dat het bedrijf op het eerste gezicht geen logische keuze lijkt voor een ict'er. "We blijven daarom ook uitleggen wat werken in ict bij Shell inhoudt," zegt Sophie Witsenburg, graduate recruiter bij Shell.

Volgens Witsenburg scoort Shell hoog, omdat het bedrijf vooral werft vanuit het talent van de kandidaat en niet vanuit de functies die het bedrijf heeft. "Als wij kandidaten werken, dan leggen we accent vooral op de creatieve en de analytische vaardigheden, resultatengedrevenheid en de teamgeest", aldus Witsenburg.

Philips staat op een tweede plek in de lijst en wordt gevolgd door Microsoft. Nokia staat niet in de top tien als gekeken wordt naar de totale score. Het bedrijf scoort wel het hoogst als gekeken wordt naar de bedrijfscultuur, producten en diensten en financiële gezondheid.

Beste werkgevers
1. Shell
2. Philips
3. Microsoft
4. IBM
5. Heineken
6. HP
7. Unilever
8. Google
9. SAP
10. Cisco Systems

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit artikel verbaasd mij zeer.
1. Shell staat niet in de Computable 100
2. Shell ziet IT als commodity en expliciet niet als core business
3. Shell heeft applicatie development al zoveel mogelijk naar India (IBM, Wipro) overgeplaatst
3. Shell is bezig met outsourcen van all IT infrastructuur

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-28T10:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.