MIT geeft supercomputer al fietsend stroom

Studenten van het MIT hebben een supercomputer van alternatieve energie voorzien. Door te fietsen konden de studenten de supercomputer twintig minuten draaiende houden.

Tien studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben al fietsend een supercomputer van energie voorzien. De computer draaide twintig minuten op deze alternatieve energiebron. Volgens de universiteit hebben de studenten een nieuw record gevestigd. Nog nooit eerder werd er zoveel energie door mensen opgewekt.

De studenten voorzagen een SiCortex SC648 van stroom. Deze machine gebruikt 1,2 kilowatt aan energie en is daarmee een van de zuinigste supercomputers. Volgens de onderzoekers heeft een 'normale' supercomputer tien keer zoveel energie nodig om het programma te draaien dat nu op de SiCortex draait.

Met deze actie wil het team van MIT aandacht vragen voor het gebruik van alternatieve energie.

MIT geeft supercomputer al fietsend stroom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Nog nooit eerder werd er zoveel energie door mensen opgewekt. "

Wel eens gelezen over schepen die met grote aantallen roeiers werden voortbewogen? Al in de oudheid, maar ook de vikingschepen en de -beruchte- galeien?

Het opmerkelijke in dit artikeltje is natuurljk dat tegenwoordig een supercomputer aan twee kilowatt genoeg lijkt te hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-20T11:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.