IBM komt met initiatief voor groene patenten

IBM start een website waar ideeën voor groene initiatieven kunnen worden uitgewisseld. Het zijn ideeën waarmee water of energie kan worden bespaard, maar ook hoe van een oude telefoon een nieuw apparaat kan worden gemaakt.

IBM komt met een website waar bedrijven patenten voor ecologisch verantwoorde ideeën kunnen uitwisselen. Ook Sony, Nokia en Pitney Bowes doen mee aan het initiatief, genaamd het Eco-Patent Commons. De patenten worden gratis beschikbaar gesteld.

De patenten moeten bedrijven ideeën geven waarmee ze onder andere energie en water kunnen besparen. "Er is geen industrie, innovatie of technologie die de oplossing is. Verschillende industrieën zullen veel moeten ontwikkelen", aldus David Kappos, verantwoordelijk voor patenten van IBM. Volgens Kappos is de grootste uitdaging bedrijven over te halen patenten beschikbaar te stellen.

Er zijn 31 patenten geregistreerd bij de Eco-Patent Commons. Een voorbeeld van een patent dat in de database staat is een patent van Nokia waarin wordt uitgelegd hoe een oude telefoon veranderd kan worden in een nieuw apparaat, zoals een klok of een rekenmachine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-14T10:38:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.