Jongere liegt tijdens sollicitatie

Een onderzoek onder vijfduizend jongeren wijst uit dat jongeren niet altijd eerlijk zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Er wordt gelogen over belangrijke gegevens zoals personalia, werkervaring of opleiding. Een op de drie jongeren geeft toe dit wel eens te hebben gedaan.

Jongeren blijken niet altijd eerlijk tijdens een sollicitatiegesprek. Van de ondervraagde jongeren gaf dertien procent aan af en toe te liegen tijdens een sollicitatiegesprek. Zeventien procent doet dit alleen als de kans op een baan daardoor stijgt.

Zij passen gegevens zo aan, zodat deze gunstig aansluiten op de functie-eisen. Er zijn zelfs jongeren die aangeven altijd te liegen tijdens een sollicitatiegesprek. Bijna 68 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze dat nooit zouden doen.

Het onderzoek werd gedaan door wervings- en selectiebureau voor studenten en starters StudentenWerk onder ruim 5000 studenten tussen 16 tot 26 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is niet zo vreemd, per slot krijgen ze een uitsekend voorbeeld van de meeste managers in Europa's grote bedrijven.

Dus toch maar die oudere ICT werknemer in de 40 ?

Waarom is "in de 40" een oudere werknemer? Ik ben 50+ en ervaar een heleboel 30ers als volkomen vastgeroest, ongeinformeerd met een niet te rechtvaardigen zelfoverschatting. In de ICT kun je die bij bosjes vinden.

Volgens mij is dit niets nieuws. Solliciteren is jezelf verkopen. Je moet wel heel erg onzeker van jezelf zijn wil je niet jezelf naar een functie toepraten.

En als de jongeren dat zelf niet doen zijn het wel de recruitment agentschappen die CVs opleuken om via hun organisatie mensen weg te zetten.

Anyway, ik kijk hier niet echt van op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-05T10:34:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.