Digitale pauze vermindert stress bij vrouwen

Onderzoek toont aan dat vrouwen minder stress ervaren als ze tien minuten 'eigen tijd' kunnen doorbrengen in een digitale wereld. Ook worden ze productiever.

Vrouwen moeten iedere dag tien minuten ‘eigen tijd' in een digitale wereld doorbrengen. Daardoor hebben zij minder stress, wordt hun hersenactiviteit gestimuleerd en neemt hun productiviteit toe. Dat blijkt uit onderzoek van neurologisch wetenschapper Dr. David Lewis van Mind Lab International. Hij onderzocht de effecten van een digitale time-out op vrouwen.

Een kort persoonlijk Internet-intermezzo vermindert de stress, vertraagt de hartslag en laat de hersenen met minder inspanning en hogere effectiviteit werken. Deze internetpauze kan van alles zijn, zoals het uitwisselen van foto's met vrienden en familie, of het bezoeken van een favoriete website. Lewis was verbaasd dat een pauze van slechts tien minuten al van invloed was op het stressniveau.

Twintig vrouwen uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Polen en Italië kregen sensoren opgeplakt waarmee de veranderingen in hun hersenaciviteit zijn gemeten. Ook werd de hartslag en huiddoorbloeding van de vrouwen bijgehouden. De groep werd in twee groepen opgesplitst. Één groep die wel persoonlijke tijd op het internet doorbracht en een andere groep die dat niet deed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Onderzoek toont aan dat vrouwen minder stress ervaren",
En hoe zit dat dan bij mannen? En kinderen?
Zijn die niet getest? Was daar gewoonweg geen onderzoek naar?
Geen geld voor zo'n onderzoek?
Of zijn de mannen wel getest en durven ze dat niet te tonen, omdat dit nog schrikbarender is?
Vreemd verhaal weer, vreemd onderzoek, waarom niet gewoon een onderzoek naar 'mensen', en dat opdelen in vrouwen, mannen en kinderen...

Grappig dat erbij vermeld wordt dat het om vrouwen gaat. Het meeste onderzoek wordt gedaan bij mannen, maar dat wordt er doorgaans niet bij vermeld.

De testgroep lijkt me nogal klein.
Twintig personen opsplitsen in twee groepen (van 10?) en dan een conclusie trekken is vanuit statistiek (wet van grote aantallen) nogal kort door de bocht.
Het is hooguit aanleiding tot verder onderzoek, lijkt mij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-08T11:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.