Ontslaggolf AMD door dalende verkoop zakelijke markt

Chipfabrikant AMD gaat ongeveer 1600 werknemers ontslaan, dat is 10 procent van het personeelssbestand. De maatregel is een gevolg van tegenvallende verkoopcijfers in de zakelijke markt.

Chipfabrikant AMD gaat 1600 medewerkers ontslaan om kosten te besparen en het bedrijf weer winstgevend te maken. Dat is 10 procent van het personeelsbestand. De ontslagen die in het derde kwartaal van 2008 vallen, treffen alle vestigingen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een aanvulling op de kwartaalcijfers.

Door tegenvallende verkoopresultaten in de zakelijke markt heeft AMD ook de verwachting voor het eerste kwartaal 2008 naar beneden bijgesteld. De omzet zal uitkomen op 1,5 miljard dollar, dat ligt wel 22 procent boven het nieveau van het eerste kwartaal in 2007, maar het bedrijf blijft sinds de overname van ATI op verlies staan.

Het bedrijf bood in december 2007 nog zijn excuses aan voor een rampzalig boekjaar. "We hebben onze kansen verpest en hebben ons lesje geleerd. Dit zal ons niet nog een keer overkomen", zei algemeen-directeur Hector Ruiz van AMD toen. Inmiddels heeft AMD zijn uitgaven aan nieuwe productielijnen verlaagd van 1,7 miljard naar 1,1 miljard dollar. Volgens Ruiz zijn de zakelijke divisies volgend jaar weer winstgevend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-09T13:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.