Universiteit Twente start onderzoek naar e-health

Zorg

De Universiteit Twente wil de deskundige worden op het gebied van e-health. Daarom opent de Universiteit op 20 mei een onderzoekscentrum naar elektronische gezondheidszorg.

Universiteit Twente opent op 20 mei een onderzoekscentrum naar e-health. De universiteit wil deskundige worden op het gebied van e-health, aldus Lisette Gemert, initiatiefneemster en universitair docent aan UT Nieuws, de krant van de universiteit. Het onderzoekscentrum heeft als doel kennis te verzamelen over gezondheidszorg via technologie.

Het onderzoekscentrum hoort bij de leerstoel psychologie en communicatie van gezondheid en risico van hoogleraar Erwin Seydel. Het Center for e-health research werkt samen met verschillende partners, waaronder Saxion Hogeschool en een aantal zorginstellingen.

"Onze wetenschappers bekijken hoe menselijk gedrag te beïnvloeden is door e-health. Met de informatie leveren we een bijdrage aan de inrichting van zorgprocessen en aan de juiste afstemming van de bijbehorende technologie voor de gebruikers", zegt Gemert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T11:45:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.