Kilimanjaro-expeditie rondt voorbereiding af

De achttien deelnemers van de Computable ICT Expeditie 2008 zijn klaar met de voorbereidingen. Half september vertrekt het team naar Tanzania voor een beklimming van de Kilimanjaro.

Het team van de Computable ICT Expeditie 2008 heeft zijn voorbereidingen afgerond. De achttien ict'ers hebben de afgelopen weken hard getraind om de Kilimanjaro in tien dagen te bedwingen. Het expeditieteam vliegt op 14 september naar Tanzania en komt op 24 september terug in Nederland. Ze verwachten op 20 september Uhuru Peak, de top van de hoogste berg van Afrika, te bereiken. De Kilimanjaro is met 5895 meter 's werelds hoogste losstaande berg.

32 kilometer

Ter voorbereiding op deze indrukwekkende expeditie liep het gezelschap meerdere langeafstandswandelingen over de heuvels en in de bossen van de Belgische Ardennen. Het laatste trainingsweekend vond plaats in Bouillon, op de grens met Frankrijk. Daar werd het team getrakteerd op een wandeling van 32 kilometer.

Acht stevige beklimmingen van vaak meer dan twintig procent helling op ongelijke ondergrond, stelden de conditie van de deelnemers op de proef. Vooral de zevende klim leidde voor sommige tot gezweet, kortademigheid en een flinke belasting van de vermoeide beenspieren. Toch lukte het iedereen om deze helling in recordtijd te nemen. Uiteindelijk werden de 32 kilometers in acht uur beslecht.

Materiaal

Alle klimmers zijn voorzien van moderne lichtgewicht trekkingmaterialen, gebalanceerde voeding en isotone dorstlessers. Bovendien maakt het team gebruik van satellietcommunicatie en -navigatie, die ook op de Kilimanjaro beschikbaar is. Computable doet tijdens de expeditie regelmatig verslag vanaf de berg.

Het team bestaat uit achttien expeditieleden plus één reserve, ieder werkzaam in de Nederlandse ict-sector. Zij hebben voor deze spectaculaire uitdaging een gezonde dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, een sterk fysieke en emotioneel gestel en professionele ondersteuning nodig. Ervaren gidsen helpen de deelnemers de top te bereiken. De voorbereidingen namen in totaal vier maanden in beslag. De expeditieleden kregen grondige fysieke en mentale tests, persoonlijkheidstests, individuele trainingsessies en informatiesessies.

ICT Expeditie 2008

Computable doet tijdens de expeditie regelmatig verslag vanaf de Kilimanjaro. Zie voor meer informatie over de expeditie, het team, de route en de berg de speciale expeditiepagina.

De expeditie wordt verzorgd door het Vlaamse Beyond Limits. Deze organisatie nam in 2006 een groep Belgische ict'ers mee tot aan de top van de Kilimanjaro. Andere tochten leidden naar Nepal om Thapa Peak (hoogte: 6013 meter) van de beroemde Dhaulagiri te overwinnen. Dat is de zevende hoogste berg ter wereld.

Sponsors

Ricoh is de hoofdsponsor van de Computable ICT-Expeditie 2008. Andere sponsors zijn Simac, Insights Discovery en Albelli.

Daarnaast wordt de expeditie mogelijk gemaakt door enkele partners. Dat zijn Wildtrails, Sprayway, Vaude, Nottebohm en Elan Languages.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T11:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.