Kilimanjaro-team begint aan expeditie

De Computable ICT Expeditie 2008 is van start gegaan. De achttien leden van het expeditieteam vlogen zondag naar Tanzania en beginnen vandaag hun klim naar de top van Afrika's hoogste berg.

Het achttienkoppige team van de Computable ICT Expeditie 2008 is afgereisd naar Tanzania voor de beklimming van de Kilimanjaro. De deelnemers vertrokken zondagochtend vanaf Schiphol en beginnen vandaag aan het eerste deel van de tocht. De expeditieleden werden uitgezwaaid door tientallen familie en vrienden. 24 september stapt het team weer op het vliegtuig naar Nederland.

Aanstaande zaterdag verwacht de groep Uhuru Peak te bereiken. Dat is, met zijn 5895 meter, het hoogste punt van de berg. Onderweg krijgt het team waarschijnlijk te maken met vermoeidheid, hoogteziekte en extreme kou. Aan de top ligt de temperatuur ver onder het vriespunt. Daarom hebben de deelnemers een gezonde dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, een sterk fysieke en emotioneel gestel, goed materiaal en professionele ondersteuning nodig.

Goede doelen

Voor vertrek werd een cheque overhandigd aan de goede doelen Right to Play en Close the Gap. Deze organisaties ontvingen een bedrag dat door de individuele deelnemers bijeengesprokkeld was en dat is bestemd voor twee projecten die in Tanzania worden ontplooid. Right to Play bouwt en bestiert sportaccomodaties en activiteitencentra voor kinderen in en nabij Moshi, de stad waar de expeditie begint. Close the Gap regelt de inrichting van een computerlokaal van de Mwowe lagere school, ook in Moshi.

Computable werkt ondertussen samen met de stichting Viafrica. Die organisatie zet servicecentra op om scholen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van een computerlokaal. Hier werken lokale ict'ers, waar nodig bijgestaan door Nederlandse collega's die worden uitgezonden door Viafrica. Klik hier voor meer informatie.

ICT Expeditie 2008

Computable doet tijdens de expeditie regelmatig verslag vanaf de Kilimanjaro. Zie voor meer informatie over de expeditie, het team, de route en de berg de speciale expeditiepagina.

De expeditie wordt verzorgd door het Vlaamse Beyond Limits. Deze organisatie nam in 2006 een groep Belgische ict'ers mee tot aan de top van de Kilimanjaro. Andere tochten leidden naar Nepal om Thapa Peak (hoogte: 6013 meter) van de beroemde Dhaulagiri te overwinnen. Dat is de zevende hoogste berg ter wereld.

Sponsors

Ricoh is de hoofdsponsor van de Computable ICT Expeditie 2008. Andere sponsors zijn Simac, Insights Discovery en Albelli.

Daarnaast wordt de expeditie mogelijk gemaakt door enkele partners. Dat zijn Wildtrails, Sprayway, Vaude, Nottebohm en Elan Languages.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Lieve Theo,
Dat heb je knap gedaan. Ik ben trots op jou, jongetje!
Gefeliciteerd!
Hanneke,
Hans en Yara

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-15T11:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.