Leveranciers helpen ICT'ers kredietcrisis beperken

Verschillende ict-leveranciers en onderzoeksbureau Forrester stellen gratis informatie beschikbaar aan ict-beslissers. Die kennis moet de gevolgen van de financiële crisis voor bedrijven beperken.

Ict-leveranciers werpen zich op als kennisbaak voor ict-beslissers met vragen over de gevolgen van de kredietcrisis voor de bedrijfsvoering. Datamanagementdistributeur SNE stelt zijn kennis over datamanagement gratis beschikbaar voor bezoekers van de Storage Expo op 12 en 13 november in Utrecht. De beursstand is omgedoopt tot infoloket. Softwareleverancier Exact begint een website waar klanten uit het mkb tips vinden hoe het hoofd boven water te houden in economisch krappe tijden. Onderzoeksbureau Forrester geeft beveiligingexperts en risicomanagers vijf tips om de kredietcrisis te doorstaan.

Datamanagementdistributeur SNE verwacht dat de ict-budgetten het komende jaar aanzienlijk omlaag gaan en ziet wet- en regelgeving toenemen terwijl bedrijven kosten willen besparen op ict-uitgaven. Het bedrijf besloot om in plaats van een uitbundige stand een informatieloket op de Jaarbeurs in Utrecht in te richten. Daar kunnen bezorgde ict'ers terecht met vragen als: Hoe realiseer ik een scherpere service level agreement binnen hetzelfde budget? Hoe besparen we energie in ons datacenter? Mijn datavolume groeit terwijl mijn budget krimpt. Hoe los ik dit op? Storage consultant Casper van Vliet van SNE: "Eindgebruikers zitten in zo'n situatie niet te wachten op de allernieuwste snufjes, ze willen weten welke middelen hen helpen de doelstellingen te halen met beperkte budgetten. We zullen ze als objectieve raadgever terzijde staan."

kosteloos

Leverancier van bedrijfssoftware Exact biedt ict-beslissers van middelgrote en kleine bedrijven via een interactief webplatform toegang tot advies en informatie om de kredietcrisis te overleven. Samen met kennispartner Nyenrode Business University worden frequent tips en visies gegeven om de crisis het hoofd te bieden. Daarnaast moet de site een plaats zijn waar ondernemers elkaar kunnen helpen met tips en suggesties. De mkb-servicedesk, een databank met bijdragen van adviseurs, is kosteloos beschikbaar voor klanten. Het gaat om bijdragen van onder andere secretaris Lia Smit ondernemerschap en financiering bij MKB Nederland en ex-voorzitter Hans de Boer van MKB Nederland.

Ook de marktonderzoekers van Forrester voelen zich geroepen om hun kennis te verspreiden om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken. De onderzoekers geven vijf tips aan beveiligingexperts en risicomanagers om de kredietcrisis te doorstaan. Dat moet lopende projecten helpen door bijvoorbeeld het belang van beveiliging en risicobeheer onder de aandacht van de directie te brengen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Proactief 'IT Asset Management' kan enorme kosten besparen en wordt vaak onderbelicht. Wellicht zal er een vorm van rationalisatie met betrekking tot IT beslissingen/investeringen plaats gaan vinden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T13:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.