Het Goede Doel steunt Viafrica met concert

Popgroep Het Goede Doel treedt op zaterdag 11 april op in Ahoy ten gunste van Stichting Viafrica, die scholen in Tanzania ondersteunt bij hun ict. Computable-lezers kunnen er met korting naar toe. De opzet van het concert lijkt op dat van de Vrienden van Amstel Live. Naast Het Goede Doel komen ook een aantal andere Nederlandse artiesten.

Het Goede Doel, bestaande uit Henk Westbroek en Henk Temming, geeft zaterdag 11 april een benefietconcert in Ahoy om geld in te zamelen voor Stichting Viafrica. Het concert wordt georganiseerd door detacheerder IT Staffing. Naast Het Goede Doel treden ook een aantal ‘vrienden van het Goede Doel' op.

Zo komen ook Syb van der Ploeg van De Kast, George Kooymans van Golden Earring, Tim Akkerman van Direct, Frank Boeijen, Spinvis en Alderliefste. Daarnaast treden ook een aantal mystery guests op. "De opzet lijkt op die van de Vrienden van Amstel Live", zegt Arjan Pronk van IT Staffing.

CLASSworks

IT Staffing, Viafrica en Computable werken al een tijd samen om ict'ers voor een korte periode uit te zenden naar Afrika. Zij zetten daar hun ict-kennis in voor projecten voor Viafrica. De stichting ondersteunt onderwijsorganisaties in Afrika bij het gebruik en beheer van ict. Dit doet zij via het programma CLASSworks. IT Staffing ondersteunt Viafrica op meerder fronten, het ondere andere betaalt de reis- en verblijfskosten van deze ict'ers.

"Wij zijn er trots op dat freelance ict-specialisten zich belangeloos willen inzetten voor een goed doel. Wij hopen met deze actie ook andere ict'ers enthousiast te maken en Viafrica te ondersteunen. Je krijgt er ook nog een gezellige avond voor," zegt Wessel van Alphen, directeur van IT Staffing.

Korting

Computable-lezers krijgen een korting van dertig procent op de toegangsprijs (normale prijs: 30, 40 of 45 euro exclusief toeslagen). Je kunt kaarten reserveren via de volgende website: http://www.ticketpoint.nl/acties/gdv09.

ICT'ers zonder grenzen

Computable werkt samen met stichting Viafrica en IT-Staffing om scholen in Tanzania te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict.

Viafrica zet servicecentra op om scholen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van een computer lokaal. Hier werken lokale ict'ers, bijgestaan door Nederlandse collega's die uitgezonden worden door Viafrica. Deze servicecentra bieden ondersteuning en support aan de scholen en zoeken oplossingen voor ict-problemen, bijvoorbeeld op het gebied van de lokale infrastructuur.

Computable wil Viafrica helpen door een aantal lezers naar Afrika te sturen en vanuit Nederland met concrete oplossingen voor ict-problemen te komen. Zij verblijven drie weken in Tanzania of Kenia. IT-Staffing verzorgt de selectie van de ict'ers en betaalt de reis- en verblijfkosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima initiatief!

@Digital Warehouse Europe

Inderdaad, hoeveel kaarten heb je al besteld? :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-18T09:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.