Stripdagen Haarlem tonen webanimatiekunst

De Stripdagen Haarlem, die dit weekeinde plaatsvinden, staan voor een deel in het teken van animatiekunst op internet. Onder de noemer Stopmotion Startsound vindt in Studio Grasland een mini-festival over animatie in de nieuwe media plaats.

Het festival zegt voorbeelden te tonen van kruisbestuivingen tussen oude en nieuwe vormen van animatie. De rol van computers hierin is groot: nieuwe 3D- en videocompositie-technieken zorgen voor interessante mengvormen. Bovendien hebben computers en internet een nieuwe kunstvorm mogelijk gemaakt: de interactieve animatie waarbij de gebruiker de animatie stuurt en manipuleert.

 

Een voorbeeld hiervan is het werk van mede-organisator Nils Mühlenbruch. Deze animatie vj-performer presenteert er zijn lonelycam-project: interactieve webcam-portretten die handelen over de intimiteit én afstandelijkheid van internet. Op de website Drifter TV zijn deze animatiefragmenten, waarvan er één op de homepage van Computable is afgebeeld, te zien.
 
Het festival biedt vanaf vanavond tot zondagmiddag animatie-installaties, interactieve webpresentaties, lezingen, liveperformances en workshops. Behalve Mühlenbruch leveren ook webanimatiekunstenaars als Han Hoogerbrugge, Stefan J.H. van Dinther, Fokbros en Tokyo Plastic bijdragen.
 
Zie: www.stripdagenhaarlem.nl, www.grasland.nl, www.drifter.tv
  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-04T11:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.