Laatste twee prijsvragen M&ICT gaan van start

De thema's voor de laatste prijsvraagronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT) zijn bekend. Op 4 juni starten de elfde en twaalfde prijsvraag. De elfde prijsvraag heeft als thema 'Plaatsbepaling met ict in veiligheid, onderwijs en zorg'. Bij de twaalfde prijsvraag gaat het om opschaling van succesvolle ict-toepassingen in de maatschappelijke sectoren. Per gehonoreerd projectvoorstel ligt een maximale vergoeding van 1,2 miljoen euro klaar.

Het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT) helpt maatschappelijke vraagstukken op te lossen door beter gebruik van ict. Een van de instrumenten is het organiseren van de Prijsvraag M&ICT voor de sectoren mobiliteit, onderwijs, veiligheid en zorg. Dit jaar wordt deze prijsvraagronde voor het laatst gehouden.

De laatste twee edities gaan op 4 juni van start tijdens de conferentie 'Maatschappelijk vermogen: de winst van ICT' in Mediaplaza in Utrecht. Staatssecretaris Frank Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken geeft daar het officiële startsein voor de elfde en twaalfde prijsvraag. Dan wordt ook bekend gemaakt hoe groot de prijzenpot is. Meestal gaat het om zeven miljoen euro. Per winnend projectvoorstel bedraagt de vergoeding maximaal 50 procent van de projectkosten, met een bovengrens van 1,2 miljoen euro. Er kunnen meerdere projecten winnen.

Ronde elf en twaalf

Het thema van de elfde prijsvraag luidt 'plaatsbepaling met ict in veiligheid, onderwijs en zorg'. In deze sectoren rukt de inzet van plaatsbepalende technologie op, zoals dwaaldetectie voor beginnend dementerenden, een pasje dat aangeeft of leerlingen op school zijn, of een voorziening die er voor zorgt dat de dichtstbijzijnde hulpverlener als eerste bij een ongeval kan zijn. In deze prijsvraag zoekt M&ICT naar projecten die ervoor zorgen dat deze technologie op grotere schaal kan worden toegepast.

Bij de twaalde prijsvraag draait het ook om opschaling, maar is de focus breder. Onder de noemer 'opschaling van succesvolle ict-toepassingen in de maatschappelijke sectoren' worden deelnemers gezocht die voor een zelf aangedragen relevant vraagstuk een in de praktijk bewezen ict-toepassing indienen die opgeschaald kan worden. Het maatschappelijk probleem dient wel verband te houden met een van de sectoren onderwijs, veiligheid of zorg of met de sectoroverstijgende domeinen jeugd, leefbare wijken en energiebesparing & ict.

M&ICT

M&ICT is een programma van de ministeries BZK, Justitie, OCW, V&W, VWS en EZ. Het uitvoerend bureau is ondergebracht bij het Ictu. Op donderdag 4 juni vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats over de elfde en twaalfde prijsvragen in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.m-ict.nl.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-13T13:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.