Alaska-expeditie is klaar voor het avontuur

De 21 deelnemers aan de Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska zijn klaar voor het avontuur. Vrijdagochtend 5 juni 2009 vertrekt het team vanaf Schiphol naar Anchorage voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska.

Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

De expeditie wordt zwaar en dus heeft iedereen zich grondig voorbereid. 'We hebben drie zware trainingsweekends in de Ardennen gehouden', vertelt Wim Bosmans die de expeditie mede namens Computable organiseert. Fysieke en mentale tests zijn onderdeel van de training. Ook spraken de expeditieleden met Katja Staartjes, die zelf onder meer de Mount Everest heeft beklommen.

Climb high, sleep low

Mount Sanford wordt in etappes bedwongen, licht Bosmans toe. De ploeg sleept zijn bagage met sledes steeds van kamp naar kamp, over de steile en ijzige vlakten met her en der onbetrouwbare spleten. 'Climb high, sleep low', luidt het devies. Het team brengt een deel van het materieel naar het volgende kamp, maar keert terug naar een lager kamp voor de overnachting. Op die wijze kan iedereen wennen aan de grote hoogte.

'Met de expeditie gaan we onze grenzen verleggen', zegt Etienne Petre, crm- manager van het Belgische Solvay Information Services. 'Ik ga er van uit dat deze ervaring me zal helpen op het werk doelen te stellen die op het eerste gezicht onbereikbaar lijken.' Het team komt op 16 juni terug in Nederland.

Kilimanjaro

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-22T13:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.