ICT-expeditieteam treft laatste voorbereidingen

Afgelopen weekend zijn de (voor)laatste boodschappen gedaan, en alle kleren en materiaal nog eens op een rijtje gezet. Want donderdag 4 juni vertrekken de 16 Belgische leden van de ICT Expedition 2009 naar Schiphol waar ze vrijdagochtend samen met hun vijf Nederlandse collega's met Continental Airlines naar Alaska vliegen. Nog één nacht in het eigen bed, één nacht in een hotelbed van Van der Valk, twee lange vluchten (samen ongeveer twintig uur vliegen) en ze staan in ‘the largest state of the Union': Alaska.

Aan deze tocht is een lange voorbereiding voorafgegaan, met fysieke tests, een gepersonaliseerd trainingsschema, kledingsessies en materiaalsessies, een psychologische voorbereiding, een presentatie van de Nederlandse bergbeklimster Katja Staartjes, een fotografie workshop, een pers- en sponsoravond en drie zware groepstrainingen in de Ardennen. Fysiek zijn we er zeker allemaal klaar voor, aan de voorbereiding zal het niet gelegen hebben.

Misschien zijn er hier en daar wat twijfels: krijgen we hoogteziekte? Hoe gaan we om met de kou? Raken we allemaal boven? En praktische vragen: hoe krijg ik alles in mijn rugzak? Hoe vaak moeten we rugzakken dragen? Hoe vaak kunnen we alles op een slede leggen? Zullen we wel trek hebben in gesmolten sneeuw? Stemt mijn partner op 7 juni wel op de juiste partij met mijn volmacht? Maar eens we op Amerikaanse bodem zullen staan, zullen die twijfels en vragen wel verdwijnen. Dan geldt alleen nog opperste concentratie en de wil om de top te bereiken.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-02T10:37:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.