ICT-expeditie: Nog een dag en we vliegen

De zeventien deelnemers van de Computable ICT Expeditie 2009 vertrekken donderdag 4 juni vanuit diverse delen van België naar Schiphol. De Continental Airlines vlucht die de expeditieleden vrijdag naar Anchorage vliegt (via Houston) vertrekt zo vroeg dat een overnachting nabij Schiphol noodzakelijk is. Meteen konden de organisatietalenten getest worden, maar na veel heen en weer gemail was de indeling van de auto's klaar.

Intussen loopt ook de humanitaire actie als een speer, aan de ICT Expeditie is altijd een humanitair doel verbonden. Dit jaar is een weeshuis voor meisjes in Kenia het onderwerp van de goededoelenactie. Diverse expeditieleden hebben kennissen, collega's, vrienden en sponsors aangeschreven om één euro te vragen per 100 meter hoogte die dat expeditielid bereikt. Iedere schenker kan dus maximaal 50 euro moeten doneren. Per 1500 euro die ingezameld wordt, kan één Keniaans weesmeisje tot haar zestiende jaar een bestaan opbouwen dat haar verzekert tegen verwaarlozing, verkoop, prostitutie of de dood. Het ingezamelde geld wordt via het Verkaart Development Team (http://www.verkaartdevelopmentteam.nl/) in Kenia besteed. Expeditielid Simon van Dijk, die het initiatief nam voor deze humanitaire actie, zal er persoonlijk op toezien dat het geld goed gebruikt wordt.

Vrijdag de vijfde nemen de expeditieleden om tien over tien vlucht CO 059 van Schiphol naar Houston, en vervolgens gaat het naar Anchorage. In Europa zal het bij aankomst in Anchorage al zes uur in de ochtend zijn.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-04T09:35:00.000Z Wim Bosmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.