ICT-expeditie: Een dag om van te smullen

Eindelijk gaan de zeventien deelnemers van de Computable ICT Expeditie 2009 beginnen met de beklimming. Echt gezellig is het niet, door veiligheidsredenen moeten ze een flinke afstand van elkaar bewaren. Maar zo kunnen ze genieten van het prachtige landschap.

Dag 3

Vandaag starten we de eigenlijke beklimming. Onder alweer een stralende zon trekken we al onze uitrusting aan. Daar zijn we alweer gauw een uurtje mee bezig; we hangen dan ook vol met touwen, en ijzers. We krijgen een lunch mee voor onderweg. Die bestaat uit krachtvoer in een foute mix van brownies, chocoladerepen, mars, snickers en zoute koekjes. Dat houden we maar stil voor de kinderen thuis.

We stappen urenlang over een zacht glooiende gletsjer, in een boog rond mount Jarvis. De flank van de berg die we vanuit base camp zien hangt vol met lawines in spe, en is dus absoluut niet beklimbaar. We lopen met z'n vieren aan een touw en moeten om veiligheidsredenen ten allen tijde de nodige afstand tussen elkaar bewaren, tenzij de gidsen een safe zone afbakenen. Dat gebeurt alleen voor de opzet van een kamp.

Twintig meter afstand

Dus eten we ook 's midags op zo'n twintig meter afstand van elkaar. Er wordt dus een hele dag maar weinig gepraat. Dat geeft des te meer tijd om van het absoluut prachtige landschap te genieten. Af en toe houden we halt terwijl gids Brian en veilige route zoekt tussen de vele zichtbare en, voor ons, onzichtbare gletsjerspleten.

Enkele honderden meters hoger, aan de andere kant van Jarvis, staat een stevige en vooral ijskoude wind. het contrast met de warmt van daarstraks is groot. Dit geeft ons de kans om onze uitrusting in meer extreme omstandigheden te testen; vooral de donzen vesten doen wonderen.

We laten wat materiaal achter op wat high camp moet worden. Daarna dalen we weer terug naar base camp.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-09T09:17:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.