ICT-expeditie: Verhuizing naar high camp

Op woensdag 10 juni vertrekt het team van de Computable ICT-expeditie naar het hoogste punt. Dat betekent dat het team moest verhuizen van base camp naar high camp. Een zware wandeling door de hitte en het materiaal dat mee moest verhuizen.

'Als je terugdenkt aan wat je hebt meegemaakt of gepresteerd, kan je tevreden zijn of spijt hebben. Veel erger is het besef dat je kansen hebt laten liggen,' schrijft Dixie Dansercoer in zijn recentste boek. Dat is ook de ingesteldheid waarmee we woensdag 10 juni de topbeklimming gaan beginnen.

Bij onse ochtendbriefing benadrukte groepsleider Luk dat het fantastisch is wat we al hebben meegemaakt, en dat we nu al heel tevreden mogen zijn over onze prestaties. Gisteravond kregen we ter ere van José zijn 48ste verjaardag cake van de gidsen aangeboden. Een fijne verrassing.

Afbreken

Vandaag verhuisden we van ons basecamp naar het high camp om 3200 meter hoogte. Dat betekende ook dat we deze ochtend vooor het vertrek nog het basecamp moesten afbreken. Alle tenten gingen neer, alle rugzakken volgestouwd en een aantal voorraden begraven voor onze terugkeer. De rest ging op sledes die de tweede en derde man in ons vierkoppige ropeteam moesten meesleuren.

De toch naar het high camp verliep in het heetst van de dag Toen we vertrokken was het 30 graden in de zon. Wedden dat jullie in Belgie of Nederland alleen maar jaloers kunnen zijn van die temperatuur?

Doodstil

Op twee uur en drie kwartier waren we aan het high camp. Een wandeling die zwaar gemaakt werd door de warmte en de last op de rug en de slee. Het was doodstil was op de top van de helling, op de slosh slosh van de sneuwschoenen, het raspen van onze adem en af en toe een luide scheet na. We legden 4,5 km af en overwonnen een hoogteverschil van 445 meter.

High camp werd in record tempo opgebouwd: alle tenten terug opzetten, omwallingen in sneeuw tegen de wind en een toilet. (Even een uitleg over het toilet : dat bestaat uit een muur voor de privacy en de grote boodschap doe je gehurkt met een plastic zak tegen de billen. In die zak gaat ook het toiletpapier en het geheel wordt gedumpt in een grote plastic vuilniszak. Primitief is het dus wel.)

Naast het prachtige uitzicht genieten we vooral ook van de groepsfeer. Iedereen durft iedereen om hulp vragen en iedereen biedt spontaan hulp aan. Een heerlijk gevoel van saamhorigheid.

Belangrijkste dag

Woensdag wordt dus de belangrijkste dag. We vertrekken in de nacht, om tegen de vroege namiddag terug te zijn in high camp. Het eerste rope team vertrekt al om één uur vannacht, en vervolgens start om het half uur gaat er nog een of twee teams van vier man van start.

Dat betekent dus vroeg gaan slapen. Het afondmaal krijgen we al om vijf uur: pasta met pesto en zalm, gedroogde pruimen en tomaten, en nog wat nootjes. Het smaakte ons heerlijk. Benieuwd of we die vijf uur rust al slapend zullen gebruiken, of al denkend aan de top. We zijn er allemaal zeker van dat we de top zullen halen.Het zou een unicum zijn voor deze ICT Expedition.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hee broer, wilde je even laten weten dat ik ontzettend trots op je ben! Wat een doorzettingsvermogen, Bruder, du bist einzigartig!
Veel sterkte en veel plezier, Zusje

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-10T08:52:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.