ICT-expeditie: Begane grond

Vrijdag 12 juni keerde het team van de ICT Expeditie 2009 in Alaska terug op begane grond. Die dag reisde de groep met diverse transportmiddelen naar de bewoonde wereld: op sneeuwschoenen van high camp naar base camp, met piloot Paul en zijn De Haviland naar Chitina, en het laatste stuk met de vans van de Alaska Mountain Guides naar een door muggen vergeven camping in Valdez.

Vandaag was duidelijk een overgangsdag, maar toch weer avontuurlijk. De ochtend verliep rustig genoeg: opstaan om 7 uur, vaststellen dat het licht gesneeuwd had in de nacht, en ontbijten en het high camp afbreken. tussendoor dankten we nog eens de sponsors met de zoveelste vlaggen-fotosessie. Om 10 uur daalden we af naar base camp, een rustige tocht van anderhalf uur.

Bergaf is het een stuk makkelijker om de sleden te trekken dan bergop, zo merken we. Als alles in het base camp klaar staat voor de terugvlucht, houden we nog een bedanksessie voor de gidsen. Voor de camera van Toon vertelt gidsenleider Bryan dat we een goed getrainde groep waren en dat ze nog nooit een zo grote groep begeleid hadden. Alleen dank zij de goede groepsdynamiek konden we toch alles goed laten verlopen.

Niet zeker

Spannend wordt het wanneer we hoge wolken zien opdoemen. Plots is het niet zeker meer of iedereen wel van base camp naar Chitina zal raken. Door het slechte weer kan het vliegtuig misschien niet iedere keer weer opstijgen. We gaan terug naar beneden in groepjes naar beneden, en zodra een groep vertrokken is, begint de volgende zich al af te vragen of het vliegtiug wel nog langs zal komen. En hoe meer je staat te luisteren, hoe langer het duurt natuurlijk.

Uiteindelijk raken we allemaal beneden. Wel is de landing telkens heel spectaculair omwille van de zijwind. Die doet het vliegtuig fel wiebelen, net voor het de grond raakt. Vanuit het vliegtuig kregen we wel telkens een prachtig zicht op de Nebesna gletsjer en de ijsspleten er in.

Meppen en krabben

Op het vliegveld is het lang wachten tot alle voertuigen van AMG present zijn, maar het wachten wordt beloond wanneer Taylor opdaagt met een voorraad Heineken en Alaska Amstel. De biertjes gaan vlot binnen.

Bij het vertrek van Chitina naar Valdez loopt het weer mis met de vans van AMG: een van hun voertuigen raakt de helling niet eens op en geeft finaal de geest. Alle bagage die we nodig hebben, plus alle inzittenden worden herschikt en we zetten vaart naar Valdez. Rond 10u30 komen we aan in een camping waar het stikt van de muggen. Dit wordt een nacht van meppen en krabben.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-15T09:48:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.