ICT-expeditie: Terug in bewoonde wereld

De 21 deelnemers aan de ICT Expeditie 2009 zijn afgelopen weekend weer heelhuids teruggekeerd in de bewoonde wereld van Anchorage, de grootste stad van Alaska. Daar fristen ze zich op en genoten ze van een ontspannen citybreak. Hoewel...?

O wat hebben de douches gisteren deugd gedaan, en het aantrekken van verse kleren dan in plaats van iedere dag opnieuw diezelfde sokken en onderbroek over ons vuile lijf te sleuren. En slapen in een echt bed, en ontbijt in een hotel. Niet dat het ontbijt in de Puffin Inn zo speciaal is, maar een kop koffie en een rozijnenboterham of een vers gebakken wafel gaan er toch goed in.

Bij het ontbijt bespreken we een artikel in de Anchorage Daily News over nieuws dat we gisteren ook al hoorden: op de dag waarop wij van high camp terugkeerden naar Chitina, zijn op de Mount McKinley in de Denali bergketen 2 Amerikaanse alpinisten omgekomen. De exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar het waren twee ervaren klimmers, die vorig jaar nog een speciale onderscheiding kregen omdat ze zo veilig klommen en andere klimmers hielpen. We moeten toch even terugdenken aan de ijsspleten waar wij in hadden kunnen vallen.

Bergwandeling en winkels

Vandaag zijn de troepen wat verspreid geraakt. Het grootste deel van de groep ging toch nog eens met de gidsen mee om vlak in de buurt van Anchorage een wandeling te maken. Wat aangekondigd werd als een wandeling in het bos, bleek plots toch ook weer een bergwandeling te zijn naar de Flattop Mountain. Niet zo uitdagend als de Mt Jarvis, maar toch goed voor 3300 voet of ongeveer 1000 meter. En ja, iedereen haalde de top...

De rest van de groep trekt in verspreide slagorde naar het centrum van Anchorage. Veel winkels met ketens die we thuis niet meteen kennen, en een markt met traditionele produkten, snuisterijen en heel veel vettig eten. Zelf dompelde ik (Jose) me in het Anchorage Museum nog eens onder in de geschiedenis van Alaska. Overigens is dat vernieuwde museum het enige gebouw in Anchorage van enige architecturale waarde. Je merkt in de stad ook hoe weinig geschiedenis deze stad heeft: ik passeer een gebouw dat volgens een gedenkplaat het oudste gebouw van Anchorage is. Het blijkt niet eens honderd jaar oud te zijn.

Brewhouse

Tegen de avond bliezen we weer verzamelen met de hele groep: we gaan samen met de gidsen eten in het Glacier Brewhouse in downtown Anchorage. De gidsen nodigden we op eigen kosten uit, omdat we toch een goede tijd meegemaakt hebben met Bryan, Sheldon, Tim, Tom, Travis, Taylor en Alex. Met onze groene sweaters met sponsorlogos vallen we goed op en moeten we een aantal andere gasten uitleggen waarom we allemaal gelijk gekleed zijn. Als we ons verhaal vertellen, zijn ze onder de indruk van onze prestatie.

Dit verslag werd op zaterdagavond rond middernacht afgesloten. De braafsten van de klas (Etienne, Jo, Jean-Jacques en Jose) zijn dan al terug in het hotel, over het aankomstuur van de anderen zullen geen mededelingen worden verstrekt.

Dinsdag terug

Zondag nog een dag Anchorage of omstreken. Een aantal zoeken met de huurwagen van Jose een vogelreservaat op, Jo, Dirk en nog een paar anderen gaan fietsen huren,... Het wordt een lange dag, die zondagochtend begint en pas dinsdagavond zal eindigen, na twee lange vliegreizen en de terugkeer vanuit Schiphol.

Tot dinsdag!

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska mede wordt mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

Computable ICT Expeditie 2009

Vrijdag 5 juni vertrekken 21 ict'ers naar Alaska voor een tiendaagse expeditie naar Mount Sanford (4949m). Dat is de hoogste sneeuwbedekte vulkaan in het Wrangell- St. Elias National Park in Alaska. Het team bestaat uit zestien Belgische ict'ers en vijf Nederlanders: Frank Dros van Techno Design IP, Roland Driesen van Silverside, Theo Torn van Ortec, Simon van Dijk van Fifth Dimenszion  en Frank Peeters van Aexis BI. Tijdens de zware beproeving zullen de deelnemers verslag doen vanaf de berg. Hun ervaringen zijn dan te lezen op de speciale expeditiepagina's van Computable.nl.

ICT Expeditie 2008

In september 2008 organiseerde Computable de eerste ICT Expeditie van Nederland. Toen bedwong een team van achttien ict'ers de Kilimanjaro (5895m).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-15T13:38:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.