Kabinet: Kroes wordt eurocommissaris ICT

Het Nederlandse kabinet wil dat Neelie Kroes de komende vijf jaar eurocommissaris voor ict, telecommunicatie en andere nieuwe technologie wordt. Minister-president Balkenende heeft haar voorgedragen bij voorzitter Barosso van de Europese Commissie. Hoewel Barosso pas begin december de definitieve verdeling van de commissariaten bekendmaakt, lijkt niets Kroes in de weg te staan. Onbevestigde bronnen melden dat ze ook vicevoorzitter van de Europese Commissie wordt.

Kroes was de afgelopen vijf jaar als eurocommissaris belast met de zware portefeuille mededinging. Ze legde onder meer technologiebedrijven Microsoft en Intel hoge boetes op voor misbruik van hun marktpositie. Ook onderzoeken de Europese ambtenaren softwarebedrijf Oracle en zijn beoogde overname van Sun Microsystems. Voor het kabinet zijn de prestaties en bewezen capaciteiten van Kroes aanleiding voor de nieuwe voordracht als eurocommissaris.

Ict, telecommunicatie en andere nieuwe technologie is een nieuw directoraat-generaal binnen de Europese Commissie. Wel bestond de afgelopen vijf jaar al de post Informatiemaatschappij en media. Die werd geleid door de Luxemburgse Viviane Reding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

k hoop dat Kroes, vanaf haar nieuwe positie, iets positiefs gaat ondernemen voor de ICT-sector in haar eigen vaderland.. Anders houden we geen mens meer over die straks nog iets weet van computers in holland

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T21:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.