Microsoft-onderzoeker wordt eredoctor TU/e

Canadees krijgt eredoctoraat voor onderzoek interactie mens-computer

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een eredoctoraat toegekend aan de Canadees Bill Buxton. Hij doet onderzoek naar de interactie tussen mens en computer. Buxton is hoofdonderzoeker bij Microsofts onderzoeksdivisie en adjunct-hoogleraar aan de informaticafaculteit van de universiteit van Toronto. De Canadees is een ontwerper en onderzoeker die zich bezighoudt met de menselijke aspecten van technologie.

Buxton heeft veel interesse in het gebruik van technologie voor de ondersteuning van creatieve activiteiten, zoals ontwerpen en het maken van muziek en films. Hij pleit voor het belang van menselijke waarden, mogelijkheden en cultuur bij het ontwerpen, implementeren en gebruiken van nieuwe producten en technologie.

Interactie

'Hij heeft belangrijke ontwikkelingen in mens-computerinteractie in gang gezet', vertelt erepromotor Kees Overbeeke van de Eindhovense universiteit. 'Zoals transparante, grijpbare en multitouch interfaces.' De resultaten van Buxtons onderzoeken worden ook gebruikt door technologiebedrijven zoals Silicon Graphics en Microsoft.

De Canadees is sinds 2007 lid van de raad van advies van de faculteit Industrial Design van de TU/e. Zijn onderzoek sluit goed aan bij ander onderzoek naar de interactie tussen mens en systeem, zoals dat binnen de universiteit wordt uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-26T11:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.