Verzoek tot bindendverklaring ICK-cao

Vakbonden en werkgeversvereniging ICT hopen op een algemeen bindendverklaring van de huidige cao voor Informatie, Communicatie en Kantoortechnologie.

Afgelopen vrijdag is de aanvraag naar het Ministerie van Sociale Zaken gezonden. Dat meldt onderhandelaar voor FNV Bondgenoten Gerard van Hees. Het gaat om de cao van 1 juni 2003 tot 30 september 2004. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt naar schatting voor zo’n 35.000 werknemers, onder meer onderhoudstechnici van bedrijven als Xerox, Océ, HP en IBM.

Tegen de tijd dat het ministerie de cao algemeen bindend heeft verklaard, is de slotdatum waarschijnlijk al verstreken. De 2 procent-loonsverhoging uit de cao gaat daarmee aan de automatiseerders voor wie de cao geldt voorbij, aldus Van Hees. De ministeriële goedkeuring kan wel gevolgen hebben voor die ict-bedrijven waar de loonschalen afwijken van de cao.
Het zou de eerste keer zijn dat de ick- of hardwarecao landelijke status krijgt. Bonden en werkgeversorganisatie proberen dat al enkele jaren voor elkaar te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-17T11:41:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.