Prinsjesdag 2010

ECP-EPN: Kabinet erkent belang technologie

Het platform voor de informatiesamenleving ECP-EPN is verheugd dat in de Miljoenennota het belang wordt onderkend van innovatie en de toepassing van technologie. Daarbij betreft het vooral de inzet van ict bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken zoals de druk op de Nederlandse concurrentiekracht, een duurzame energievoorziening, de mobiliteit en de roep om een efficiënte overheid.

ECP-EPN noemt het positief dat het demissionair kabinet verkenningen laat uitvoeren naar een publiekprivaat programma voor het middels ict integraal combineren van innovaties op het terrein van energie, zorg, veiligheid, mobiliteit en onderwijs bij woningen. Verder streeft het kabinet een toekomstbestendige energievoorziening na, meldt de begroting van het ministerie van Economische Zaken. Dit kan volgens het platform niet zonder de inzet van ict en het verwacht dan ook dat investeringen op dit terrein zullen leiden tot nieuwe innovaties.

Verder juicht ECP-EPN het toe dat de regering het belang onderkent van factoren die de toepassing van ict mogelijk maken, zoals voldoende automatiseerders en digitale vaardigheden bij de bevolking, privacybescherming en het makkelijk en foutloos uitwisselen van gegevens. Het platform ziet deze bewustwording op allerlei manieren terug in de op Prinsjesdag gepubliceerde stukken.

Nieuwe werken

ECP-EPN is een groot voorstander van het nieuwe werken en vindt dat dit bevorderd dient te worden. Daardoor zouden er maatschappelijke voordelen te behalen zijn, onder meer op het vlak van productiviteitsgroei, arbeidsparticipatie, filevermindering, duurzaamheid, kostenreductie en bedrijfshuisvesting. Verder stelt het platform dat Nederland ondanks hoge lonen toch concurrerend kan zijn dankzij een innovatief bedrijfsleven. De inzet van vernieuwende ict is daarbij van essentieel belang, aldus ECP-EPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-23T08:21:00.000Z Rik Sanders