Bits of Freedom zoekt particuliere donateurs

sparen

Bits of Freedom (BOF) probeert op één dag zoveel mogelijk particuliere donateurs te vinden. Op vrijdag 22 oktober 2010 wil de digitale burgerrechtenbeweging duizend nieuwe donateurs werven.

Particulieren kunnen 'bits'-donateur worden, door een bedrag tot vijf euro per maand te doneren. Als ze dat willen, worden ze op de website van Bits of Freedom vermeld. Bytes-donateur worden kan ook, door maandelijks meer dan vijf euro over te maken.

De digitale burgerrechtenbeweging heeft vrijdag 22 oktober 2010 tot 'donatiedag' uitgeroepen en roept burgers op om deze dag zoveel mogelijk bekendheid aan de actie te geven, via 'Twitter, Facebook, Hyves, je blog, e-mail, telefoon of buizenpost.' Particulieren kunnen daarnaast ook naar het kantoor in Amsterdam komen om te helpen, mits ze zich tevoren melden.

Bedrijfssponsors

In augustus maakte BOF bekend ook bedrijven de mogelijk om sponsor te worden. 'We proberen een zo'n breed mogelijke financiering aan te trekken, waarvan een derde afkomstig van bedrijven, een derde van stichtingen en een derde van individuele donateurs', vertelde directeur Ot van Daalen toen.

Van Daalen blies BOF in 2009 nieuw leven in, met steun van een subsidie van de stichting Internet4All. Die geeft BOF drie jaar lang subsidie, maar een voorwaarde daarvoor is dat de stichting aanvullende financiering aantrekt.

Donaties van bedrijven worden volgens BOF ' slechts aangenomen als hieraan geen voorwaarden verbonden zijn',  zo vermeldt de website. Onze onafhankelijkheid wordt verder gewaarborgd doordat veel bedrijven een relatief klein bedrag bijdragen.'  Daarnaast reserveert de stichting 'altijd een financiële buffer, zodat het voortbestaan van Bits of Freedom niet in gevaar komt wanneer een donateur zich terugtrekt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-19T14:09:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.