NCDO verdubbelt donatie Viafrica Sierra Leone

Meer geld

De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) verdubbelt donaties aan de Nederlandse stichting Viafrica die zijn bestemd voor projecten in Sierra Leone. Stichting Viafrica voert vanaf 2003 projecten uit op scholen in sub-Sahara Afrika door het leveren van kennis, hardware en trainingen. Computable steunt dit initiatief.

De projecten in Sierra Leone worden uitgevoerd door Viafrica's lokale uitvoeringspartner, de Sierra e-Riders. Dat is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op het versterken van toegang tot en kennis van informatietechnologie voor scholen en organisaties in Sierra Leone.

In Sierra Leone woedde van 1997 tot 2003 een burgeroorlog. Het land is zich daarvan langzaam aan het herstellen. Ook begint er een bescheiden IT-infrastructuur te ontstaan, maar deze is vooral geconcentreerd in de hoofdstad Freetown, hoewel ook daar nog mondjesmaat.

Pilots

Stichting Viafrica heeft in 2009 geïnventariseerd onder welke voorwaarden haar CLASSworks programma effectief kan zijn in Sierra Leone. Ook zijn vijf pilot-projecten succesvol uitgevoerd. CLASSworks voorziet in de begeleiding van middelbare scholen bij alle essentiële onderdelen die samenhangen met het beheer en gebruik van een computerlokaal.

Samen met de Sierra e-Riders heeft Viafrica nu een omvangrijk project opgezet: de implementatie van het CLASSworks programma op vijftien scholen, training van dertig docenten van de betrokken scholen, de organisatie van vier bijeenkomsten voor schoolhoofden en directeuren, de ontwikkeling van twee nieuwe e-learning boxen en de organisatie van een Viafrica Award Event in samenspraak met diverse lokale partners, zoals media, bedrijven en scholen.

NCDO

Elke donatie voor dit project zal door de NCDO worden verdubbeld. NCDO wordt als onafhankelijke stichting gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en steunt mensen en organisaties in Nederland die zich inzetten voor de verbetering van de positie van mensen in ontwikkelingslanden.

ICT zonder grenzen

Het project 'ICT zonder grenzen' is een samenwerkingsverband van Computable met Viafrica. Stichting Viafrica ondersteunt en stimuleert het gebruik van ict binnen onderwijsinstellingen in verschillende Afrikaanse landen. Computable wil met dit project bijdragen aan verdere toepassing van informatietechnologie in ontwikkelingsgebieden. Wij roepen bedrijven en ict'ers op Viafrica te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-02T10:38:00.000Z Vincent Hoogendijk (Viafrica)
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.