Jobhoppen lijkt weer in trek te komen

Ict'ers beginnen weer met jobhoppen. Het kan ook: het aantal ict-vacatures in de vakbladen is de afgelopen drie maanden 2,6 keer zo hoog als in dezelfde periode een jaar eerder.

"Hoe we dat jobhoppen zien? Aan het aantal reacties dat we binnenkrijgen, de vele open sollicitaties. Automatiseerders willen zelfs salaris inleveren, als ze daarmee een leuke klus krijgen", zegt directeur van werving- en selectiebureau Eljes De Groot. Vooral de grote ict-bedrijven trekken aandacht. "Die zoeken nieuwe medewerkers, maar ze bieden ook interessante projecten."

Bas van de Haterd bevestigt dat de ict’ers weer in beweging zijn. Volgens de ict-arbeidsmarktspecialist van adviesbureau De Breed willen opvallend veel ict-bedrijven weten of hun beloningen op orde zijn. "De bedrijven zijn bevreesd voor weglopend personeel. Daarnaast komen hun medewerkers weer met eisen aan."

Van de Haterd zocht onder meer voor in SAP gespecialiseerd bedrijf uit of het nog steeds de beste salarissen biedt. "Dat bedrijf beloont extreem goed. Omdat het de medewerkers wil houden." Een andere klant wil via een beloningsonderzoek zeker stellen dat "geld geen onderwerp is om te vertrekken."

De toegenomen kans om van baan te verwisselen hangt direct samen met het aantal vacatures. Tellingen van het aantal advertenties in de vakbladen laten een forse stijging zien. In de maanden september, oktober en november werden in de ict-vakbladen 2106 advertenties geplaatst. Een jaar geleden waren het er niet meer dan 812. "Veel staan in meerdere bladen. Met 2,6 keer zoveel advertenties is de groei onmiskenbaar", aldus een onderzoeker bij VNU.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T12:08:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.