Branche op zoek naar ervaren ict'ers

Het aantal vacatures stijgt, dus de ict'er komt weer in beweging. De kansen lijken te keren, zelfs voor ict'ers boven de 45. "We zoeken automatiseerders met ervaring."

De banenmarkt voor ict’ers is weer in beweging, beaamt dienstverlener Logicacmg. Daar valt echter niet uit af te leiden dat de automatiseerders weer aan het jobhoppen zijn, vindt woordvoerder Nanne Bos. "Er zijn meerdere patronen. Zo komen er door uitbestedingscontracten grotere aantallen automatiseerders bij." Het verloop bij Logicacmg is nog steeds veel lager dan in de hoogtijdagen, aldus Bos.

Ook bij systeemhuis Anva zijn de laatste tijd geen medewerkers vertrokken. "De medewerkers vertellen mij niet of ze aan het solliciteren zijn", erkent directeur Stoffel van Almkerk. Hij zoekt nog naarstig naar Java-ontwikkelaars. "Daar zijn er nog steeds niet veel van. En ze hebben het meestal goed voor elkaar, ze zijn niet makkelijk los te weken."

Logicacmg is de laatste tijd met name op zoek naar hooggekwalificeerde en ervaren techneuten. Daarvan zijn er nooit veel beschikbaar, zegt Bos.
Dat automatiseerders ouder dan 45 jaar weer een goede kans maken, bevestigt directeur Edwin de Groot van werving- en selectiebedrijf Eljes. "Bedrijven willen ervaring in huis halen."

Dat merkte programmeur Paul Sondervan (47) onlangs. Die begon deze maand bij Ordina, dat hem aannam voor het programmeren van IBM-mainframes. Naast het programmeren in Cobol en Cics gaat hij andere ict’ers begeleiden. "De FNV feliciteerde mij al; ik ben de eerste boven de veertig waarvan ze hoorden dat die weer een baan heeft", e-mailt Sondervan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-13T10:10:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.