LG Display-medewerkers in China staken

Bij een Chinese fabriek van LG Display in Nanjing is een staking gaande van het personeel. Achtduizend mensen staken omdat ze boos zijn over bonussen die hun Zuid-Koreaanse collega's krijgen, omdat deze veel hoger zijn dan die in China. Een deel van de productie van lcd-schermen voor notebooks en monitoren ligt hierdoor stil.

De lokale overheid in Nanjing is in overleg met de arbeiders, die de afgelopen jaren al vaker hebben gestaakt. LG verwacht dat de productie op donderdag 29 december weer geheel zal draaien. De stakende werknemers zijn boos omdat ze zelfs toen het slecht ging in 2009 een flinke bonus van driemaal een maandsalaris kregen. Nu zouden de werknemers eind januari 2012 een bonus van slechts een maandsalaris ontvangen. Volgens LG Display gaat het sinds de tweede helft van 2010 minder goed in de lcd-tak, wat het bedrijf grote verliezen opleverde.

China als arbeidsland

De Chinese werknemers zien hun salaris de afgelopen jaren stijgen, maar het extra geld wordt gestoken in de woning of gezondheidszorg, die beide een stuk duurder zijn geworden door inflatie. Stakers worden in China regelmatig gestraft voor het onderbreken van hun werk en de productie en het negatief beïnvloeden van de reputatie van China als goedkoop, gedisciplineerd arbeidsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-28T14:17:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.