2,5 miljoen euro beschikbaar voor SURF-tender

'Nieuwe concepten, nieuwe dimensies' is het thema van de onderwijsvernieuwingsprojecten-tender 2005 (OVP), die is uitgeschreven. Nederlandse hoger onderwijsinstellingen zijn door SURF uitgenodigd om voor 17 mei projectvoorstellen in te dienen voor deze tender.

Het gaat daarbij om innovatieve projecten die gericht zijn op onderwijsvernieuwing waarbij informatie- en communicatie technologie wordt ingezet. De projecten waaraan subsidie wordt toegekend, gaan eind december 2005 van start.


Bij de onderwijsvernieuwingsprojecten staat niet het ontwikkelen van
producten centraal, maar nieuwe manieren van leren en onderwijzen.
Voorbeelden hiervan zijn life long learning, gaming- en simulatie-concepten en creatief maatwerk voor nieuwe doelgroepen op
bijvoorbeeld internationaal gebied, de aansluiting voortgezet onderwijs/hoger onderwijs en de samenwerking met het bedrijfsleven. 

De OVP-tender van SURF is dit jaar voor de zevende achtereenvolgende
keer uitgeschreven. De tender is op het punt van de projectaanvraag,
procedure en matching aangepast ten opzichte van de Tender 2004.
Daarnaast wordt er in de OVP-tender 2005 ondersteuning geboden aan
indieners van projectvoorstellen.

De 2,5 miljoen euro subsidie komt uit een Fonds voor Onderwijsvernieuwing. Voor de periode 2003-2006 is door minister Van der Hoeven van het ministerie van OCW aan SURF voor het onderwijsvernieuwingsfonds in totaal zestien miljoen euro beschikbaar gesteld.

Per gesubsudieerd project stelt SURF maximaal 300.000 euro subsidie beschikbaar. De indicatieve ondergrens van de SURF-subsidie bedraagt 150.000 euro. Detoekenning van de subsidie vindt plaats op basis van matching. Het gaat dus om grootschalige projecten met een maximum omvang van 600.000 euro en een looptijd van in beginsel 2 jaar, waarbij van de deelnemende instellingen een flinke eigen bijdrage wordt gevraagd.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-21T12:26:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.