Dow Jones plaatst KPN in top 5 duurzaamheid

KPN Groep is opnieuw genoteerd in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Daarmee behoort KPN volgens onafhankelijke experts tot de vijf meest duurzame telecombedrijven ter wereld. KPN scoorde 91 van de honderd punten.

De DJSI is samengesteld op basis op van economische, maatschappelijke en milieuprestaties. De beoordeling wordt uitgevoerd door Sustainability Asset Management (SAM) in opdracht van Dow Jones. KPN verbeterde zich op alle drie dimensies. Beleggers gebruiken de DJSI als graadmeter voor de duurzaamheid van een bedrijf.

Europese index

KPN is sinds 2010 genoteerd in de DJSI. Vorig jaar werd KPN genoteerd in de Europese, maar niet in de wereldwijde index. Het streven was om dit jaar in elk geval weer in de Europese index opgenomen te worden. Dit doel is dus overtroffen. Mede door de ontwikkeling van het maatschappelijk beleid en de nog betere verbinding van dit beleid met de corporate strategie heeft KPN opnieuw de notering in de wereldwijde index kunnen realiseren.

In de ontwikkeling van de nieuwe corporate strategie van KPN was de maatschappelijke positionering een belangrijk onderdeel. Daarbij zijn maatschappelijke thema's als de ict-infrastructuur, gezondheidszorg van de toekomst, het nieuwe leven en werken, zuinig omgaan met energie en veiligheid en privacy benoemd. Deze maatschappelijke thema's zijn volgens KPN belangrijk voor de samenleving en het zakelijk succes van het bedrijf.

Carbon Disclosure Project

Ook hebben de verbetering van en meer transparantie over de maatschappelijke prestaties aan de notering bijgedragen. KPN verbeterde onder andere zijn prestaties op energie- en kooldioxidebesparing. In 2011 slaagde KPN er in om in totaal 135 kiloton aan koolstofdioxide-uitstoot te besparen. Deze goede prestaties bleken ook al uit de index van het Carbon Disclosure Project waarin KPN nummer één werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-14T08:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.