Ouderen krijgen virtuele butler Alfred

Dit artikel delen:
Butler

Het Nationaal Ouderenfonds start met de ontwikkeling van Alfred, een virtuele butler voor ouderen, waardoor hun zelfredzaamheid vergroot wordt. Deze spraakgestuurde butler stelt sociale activiteiten voor, houdt de gezondheid in de gaten via sensoren en ouderen fit door speciaal uitgedachte spelletjes. Alfred wordt de komende drie jaar ontwikkeld en getest in samenwerking met elf partners uit vijf Europese landen en is mede gefinancierd door de Europese Commissie.

Alfred (Personal Interactive Assistant for Indepedent Living and Active Ageing) zal via smartphone of tablet werken en is speciaal toegespitst op ouderen. De komende maanden brengt het Ouderenfonds via focusgroepen in kaart wat de precieze behoeften zijn onder ouderen voor deze virtuele butler. In maart zullen de technische onderdelen ontwikkeld worden door de partners, zoals spraaktechnologie, de geavanceerde sensoren verwerkt in textiel en fysieke spelletjes en games voor hersen- en fysieke training.

Volgend jaar gaat het Ouderenfonds dan deze prototypes samen met ouderen testen. ‘De bedoeling is dat Alfred de doelstellingen van het Nationaal Ouderenfonds versterkt’, zegt Nina van der Vaart, Europees project manager van het Nationaal Ouderenfonds. ‘Door het automatisch linken van Ouderenfonds-evenementen, worden ouderen gestimuleerd erop uit te gaan en de mogelijkheid geboden om ouderen uit hun isolement te halen of te voorkomen dat ze vereenzamen. Daarnaast vindt het Ouderenfonds het belangrijk dat ouderen gezond oud worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan niet wachten tot hij beschikbaar komt en de verkoop van Alfred, Smartphones, tablets zien aanzwellen. Enorme groet doelgroep doe ouderen van tegenwoordig.

Gelukkig zijn er steeds meer ouderen die weten wat een smart phone of tablet is. Dat is zo'n ding die mijn kleindochter op school gebruikt. Die zijn er handig mee niet te geloven. Tja je moet er mee opgroeien he!

Maar goed met Alfred eindelijk iemand die voor je in kan loggen op Facebook. De buurman van hiernaast staat ook op facebook zegt hij. Heeft zijn kleinzoon geregeld.Kan ik met hem kletsen zegt hij. Alsof hij dat op de gang van de verzorgingsflat al niet genoeg doet. Tja je moet mee je tijd zeggen ze he.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-15T17:23:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.