Boek: Hoe verontrustend is De Cirkel?

'De Cirkel' van de Amerikaanse schrijver Dave Eggers wordt gezien als een spraakmakende en verontrustende roman over issues als privacy, transparantie en de rol van de social media. Vergelijkingen met George Orwell's '1984' en 'Brave New World' van Aldous Huxley zijn snel gemaakt. In samenwerking met uitgeverij Lebowski biedt Computable een paar lezers de mogelijkheid deze roman over de digitale toekomst te bespreken.

In de roman van Dave Eggers wordt het personage Mae Holland aangenomen bij De Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Dat verbindt middels een universeel besturingsprogramma het internetverkeer van al zijn gebruikers met elkaar: van e-mails en e-betalingen tot aan sociale media. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Of is hier sprake van een nieuwe totalitaire maatschappij, zoals Mae steeds meer ervaart?

Recensie?

De Cirkel wordt gezien als een relevant en verontrustend boek dat vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Lezers die graag een recensie willen schrijven over dit boek, kunnen een e-mail sturen naar redactie@computable.nl. Bij overinschrijving wordt geloot. De recensie dient op 1 februari 2014 in het bezit te zijn van de redactie van Computable.

Update: De inschrijving is inmiddels gesloten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geweldig boek. Zeker de moeite waard om het te lezen. Het gaat je wel aan het denken zetten moet ik eerlijk zeggen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.