Iets meer exposanten op it-beurs CeBIT

De Duitse ict-beurs Cebit, die morgen van start gaat, kent een bescheiden groei van het aantal exposanten. Vorig jaar waren er nog 6109 standhouders, dit jaar 6270. De beurs is ook weer iets internationaler geworden: vorig jaar waren 64 landen vertegenwoordigd, dit jaar zijn het er 69.

De organisatoren van Cebit wijzen ook dit jaar op de sterke aanwezigheid van Aziatische landen. Van de 3293 niet-Duitse standhouders komen er 1677 uit het Verre Oosten. Hun aanwezigheid blijft echter bescheiden wat de ingenomen ruimte betreft: van de totale ruim 300.000 m² nemen ze slechts 39.000 m² in. Ook Oost-Europese bedrijven raken steeds beter vertegenwoordigd.

De bezoekers zouden het dit jaar iets makkelijker moeten hebben dan vorig jaar: de hallen zijn immers meer thematisch opgebouwd, en minder per productcategorie. Thema’s als ’Business processes’ en ’Convergence’ krijgen hun eigen ruimte, maar ook sectoren zoals ’Banking & Finance’. Hiermee wordt de trend voortgezet die vorig jaar is ingezet met het ’Public sector Parc’, dat ook dit jaar e-government oplossingen bijeenbrengt.

Enkele van de hoofdthema’s die de organisatoren dit jaar op Cebit waarnemen zijn - verre van verrassend - VoIP, home entertainment en mobiele communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-09T15:25:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.