KPN brengt Fairphone op Nederlandse markt

Fairphone

KPN is gestart met de verkoop van de Fairphone. De Fairphone is een smartphone waarbij in het productieproces mens en milieu nadrukkelijk voorop worden gesteld. Het gaat daarbij om de hele productieketen, zoals het meer verantwoord winnen van bepaalde grondstoffen, aanpassingen in het ontwerp waardoor het toestel duurzamer is, als ook de verbetering van de arbeidsomstandigheden waaronder de assemblage plaatsvindt.

De Fairphone is ontwikkeld door de gelijknamige organisatie Fairphone. De van origine Nederlandse organisatie richt zich er op om inzicht en openheid te creëren over productieprocessen van elektronica, om zo tot meer duurzame productie te komen.

De Fairphone staat voor transparantie. Niet alleen over waar de materialen vandaan komen, maar ook over het productieproces en wat er precies in het toestel zit. In iedere smartphone zitten veel zeldzame materialen. Een deel daarvan is afkomstig uit Afrikaanse mijnen. Bij het productieproces van de Fairphone is er veel aandacht voor de mijnwerkers die tin en tantalum winnen.

Duurzaam ondernemen is ook een onderdeel van de strategie van KPN. Daarom steunt KPN sinds 2011 de initiatiefnemers met de ontwikkeling van de Fairphone, onder meer met kennis over het ketenproces. De eerste productie van 25.000 exemplaren is momenteel geheel uitverkocht via crowdfunding.

KPN heeft duizend exemplaren beschikbaar voor klanten en is daarmee volgens eigen zeggen de enige operator die dit toestel aanbiedt. De Fairphone is te koop in combinatie met een KPN-abonnement.

Fairphone: Buy a phone, start a movement

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-07T15:33:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.