Hanzehogeschool test computergames in Kenia

Hanzehogeschool test computergames in Kenia

Studenten van de minor GameOn van de Hanzehogeschool Groningen hebben onlangs op vijf lagere scholen in Kenia computergames over hiv en aids getest. De studenten en docenten deden dit samen met de Keniase partner HelpHeal en studenten en docenten van de Keniase partneruniversiteit.

GameOn is een Engelstalige minor van het Instituut voor Communicatie, Media & IT en gericht op het ontwerpen van educatieve computergames (serious games) met een maatschappelijk doel. Docent Rob Willems introduceerde een paar jaar geleden George Onyango binnen de minor. Onyango is de Keniase opdrachtgever van een aantal games gericht op hiv en malaria. Vorig jaar ontwikkelden de studenten een aantal games over malaria, een veel voorkomende ziekte in de omgeving van het Victoriameer. Kinderen uit deze streek leren met deze games spelenderwijs wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze malaria krijgen.

In praktijk testen

Op dit moment is een nieuwe groep studenten bezig met het ontwikkelen van mobiele games over hiv/aids voor kinderen in Kenia. Rob Willems: ‘Dat is een grote uitdaging. De informatie over preventie en behandeling van hiv en aids komt niet altijd goed over en er doen nogal wat mythes over de ziekte de ronde. We hebben twee games gemaakt die gericht zijn op preventie en twee over hoe je omgaat met iemand die hiv-positief is.’ Een klein groepje studenten en docenten is in Kenia geweest om de games in de praktijk op scholen in het gebied te testen.

De studenten moeten tijdens het ontwerpen rekening houden met een aantal facetten, zoals het feit dat ze in Kenia niet overal de meest moderne computers hebben. Ook beheersen de kinderen het Engels vaak niet goed, dus de games moeten zo visueel mogelijk zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-12T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.