Kwart zakenvrouwen uit top-100 heeft ICT-bedrijf

Een kwart van de vrouwen uit TheNextWomen100 -een lijst met de honderd belangrijkste zakenvrouwen van Nederland- runt een ict-bedrijf. In de lijst staan vrouwen die een eigen bedrijf hebben met een minimale omzet van twee miljoen euro. Ongeveer een kwart van de bedrijven is aan ict gerelateerd. Het gaat bijvoorbeeld om zakelijke ict-dienstverleners en webshops. In de lijst staan onder andere de directeuren van Qiss IT, Dacom, Siso en Compumatica. Zij zijn genomineerd in de categorie van twee tot vijf miljoen euro omzet.

TheNextWomen100 is een lijst met de honderd meest succesvolle vrouwelijke ondernemers in Nederland die een eigen bedrijf runnen en miljoenen omzetten. Overige criteria voor de TheNextWomen100 zijn het aantal werknemers, aandelenbelang en de functie van de zakenvrouwen als rolmodel. De lijst is ontstaan om het ecosysteem van ondernemers en ondernemingen te verbinden. De top-100 is een initiatief van uitgever Simone Brummelhuis die de kansen van zakenvrouwen wil vergroten door hen samen te brengen in een netwerkorganisatie. 

De TheNextWomen100 wordt samengesteld door The Next Women in samenspraak met het comité van aanbeveling, waarin 12 ondernemers uit diverse sectoren zijn vertegenwoordigd. De lijst is gebaseerd op een enquête die wordt ingevuld door de genomineerden.

WomentoWatch

Dit jaar werd ook voor het eerst de WomentoWatch-lijst samengesteld. Daarin staan vrouwelijke ondernemers die groeibedrijven hebben neergezet maar nog niet voldoen aan de gestelde criteria van de TheNextWomen100-lijst.

Het gaat om opvolgers van familiebedrijven waarvan de aandelen nog moeten worden doorgegeven aan de volgende generatie of snelle groeiers. Bijna de helft van deze vrouwen is werkzaam in de ict.

Bekijk hier de volledige TheNextWomen100-lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-26T11:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.