Samsung geeft scholen Hof van Twente ICT-les

Een aantal schoolbesturen uit de gemeente Hof van Twente heeft ervoor gekozen deel te nemen aan het zogeheten Smart Education Hub-programma. Dit is een initiatief van Samsung en zijn partners op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij schoolbesturen kosteloos een programma over ict en onderwijs kunnen volgen. Dit bestaat uit een innovatietraining voor leraren, de inrichting van slimme klaslokalen en een online platform om informatie te delen.

De leraren, directeuren en bestuurders van de betrokken scholen nemen dit schooljaar deel aan de innovatietraining ‘Smart Teachers’. Daarnaast zijn er bij de basisscholen De Welp in Markelo, Openbare Daltonschool ’t Gijmink in Goor en RKBS Twickelo in Delden zogeheten Smart Classrooms ingericht met de nieuwste technologie en digitale leermiddelen. Dit zijn laboratoria waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren, aldus Samsung.

Het Smart Education Hub-programma wordt mogelijk gemaakt en gefinancierd door Samsung. De grote onderwijsuitgeverijen en de startups Robomind en Oefenweb zijn partners en stellen hun digitale leermiddelen gratis ter beschikking. Verder zijn KPN (connectiviteit), Heutink Ict (installatie en onderhoud devices en optimalisering Wi-Fi-omgeving), Leeruniek (learning analytics), WizeNoze (zoekmachine voor leeftijdsspecifieke content op internet), Squla (online lesprogramma’s) en Innofun (Smart Teachers) als partner aangesloten.

Lees meer over innovatiebeleid Samsung in het achtergrondartikel over het democentrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In Elburg zijn wij een nieuw school aan het bouwen. In januari a.s. wordt het gebouw opgeleverd.
Voor ons is dit een mooi moment om ook de digitalisering van ons onderwijs nader onder de loupe te nemen. Zo'n nieuw gebouw is ook de gelegenheid om het onderwijs en de uitstraling van de school te her-ijken.

Strekt uw mooie project zich ook uit tot Elburg?
Het spreekt ons zo aan....

Beste Els,

ik werk voor het Smart Education Hub-programma en kreeg je vraag via de redactie doorgestuurd. Samsung en haar programmapartners streven er naar de komende jaren een geografische spreiding van Hubs in Nederland te realiseren. Dat betekent dat continu nieuwe Hubs worden toegevoegd. Er zijn echter net twee nieuwe Hubs geopend, dus een nieuwe Hub openen op zo'n korte termijn (a.s. januari) zal niet gaan. Ook vindt het Smart Education Hub-programma het belangrijk om een zorgvuldige selectie van onderwijsstichtingen te maken, om ervoor te zorgen dat een reeks van verschillende stichtingen of scholen aan bod kan komen. Van regulier tot speciaal onderwijs, van kleine scholen in krimpgebieden tot scholen voor excellente leerlingen. Kortom: het selecteren van nieuwe onderwijsstichtingen doen wij zorgvuldig en kost tijd.

Is het mogelijk om je contactgegevens te ontvangen, zodat we je kunnen benaderen zodra we weer een Hub kunnen toevoegen?

Hartelijke groet,

Marloes Bloemert
Samsung Smart Education Hub-programma

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-26T16:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.