Xerox viert 50-jarig bestaan met vrijwilligerswerk

Xerox viert 50-jarig bestaan met vrijwilligerswerk

Xerox Nederland uit Venray bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren namen ruim 160 medewerkers van de printerleverancier op zeventien locaties binnen de gemeente Venray deel aan diverse vrijwilligersprojecten. Tony McQuillan, site director van Xerox, begon de dag met een welkomstwoord. Hij gaf vier mijlpalen die Xerox in de afgelopen vijftig jaar heeft behaald.

Op donderdag 18 november 2015 vierden ruim zeshonderd manufacturing & supply chain medewerkers van Xerox het vijftigjarig jubileum. De dag stond in het teken van verbinding, zowel onderling tussen collega’s als met de Gemeente Venray. Onder het mom van 'connecten’, zetten ruim 160 medewerkers zich in voor vrijwilligerswerk in de gemeente Venray. Zo gingen ze aan de slag in de ouderenzorg, boden ondersteuning bij psychiatrie en hielden zich bezig met het opschonen en onderhouden van natuurgebieden.

Mijlpalen

Tony McQuillan spreekt tijdens het 50-jarig jubileum van Xerox

Tony McQuillan, site director van Xerox, sprak tijdens het vijftigjarig jubileum van Xerox

Tony McQuillan, site director van Xerox, trapte de dag af met een openingswoord: ‘Het jubileum is een mijlpaal die we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. In de afgelopen vijftig jaar hebben we al diverse mijlpalen behaald. Bijvoorbeeld de start van de OPC-fabriek in 1992.’ De Organic Photo Conductor (OPC) is een belangrijk onderdeel van een print cartridge. Het is een aluminium pijp voorzien van een drietal verschillende coating-lagen en heeft aan weerzijde kunststof flenzen.

‘Een andere mijlpaal van Xerox is de start met de ontwikkeling naar een Europese en vervolgens wereldwijd opererende organisatie,’ vervolgt McQuillan. Hier is de organisatie in de in de tweede helft van de jaren negentig mee begonnen. In 1998 startte Xerox met het produceren van de eerste digitale producten, zoals de CentreWare Web-software voor de mfp’s. ‘Hiermee kunnen it-beheerders alle mogelijke printapparatuur, ongeacht het merk, via het internet aansturen en beheren.’ Tot slot begon de printleverancier in de afgelopen jaren met het verpakken van (kleuren)toners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-19T11:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.