Basisschool uit Hengevelde is 'Code King'

Winnaar

De Petrusschool uit Hengevelde is de winnaar van het Code King Kampioenschap. Deze coderingswedstrijd wordt georganiseerd door ict-leverancier Samsung. De wedstrijd moet bijdragen aan het creëren van nieuw it-talent om de schaarste op de arbeidsmarkt in de toekomst tegen te gaan.

Het Code King Kampioenschap bestaat uit een coderingswedstrijd en werd georganiseerd door het Smart Education Hub-programma (SEH), een initiatief van Samsung in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Het kampioenschap maakte deel uit van de Code Week EU, een initiatief van Neelie Kroes om kinderen binnen Europa kennis te laten maken met het coderen. Het doel van de wedstrijd is dan ook om de kinderen het belang van digitale vaardigheden in te laten zien en hen er kennis mee te laten maken.

Met meer dan duizend deelnemende leerlingen en basisscholen De Driemaster uit Nijmegen en CBS ’t Klinket uit Koudekerke op hun hielen pakte de Petrusschool de winst. De leraar van de winnende klas laat weten dat de school vol enthousiasme uitkijkt op het leren coderen. De Petrusschool wordt beloond met een jaar lang coderen voor duizend leerlingen en master classes voor de leraren.

Tekort IT'ers

Volgens recent vrijgegeven adviezen moet er meer aandacht worden besteed aan ‘computational thinking’. “De wereld om ons heen verandert snel en technologie speelt een steeds grotere rol”, zegt Michiel Dijkman, manager Smart Education Hub-programma. Omdat er te weinig mensen zijn die om kunnen gaan met deze technologie is er een groot tekort binnen Europa. In de komende tijd zal dat tekort oplopen tot ongeveer negenhonderdduizend it’ers. Dijkman zegt daarom terecht dat we als samenleving moeten inspelen op dit tekort, basisschoolleerlingen laten kennismaken met coderen is daarvan de eerste stap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-26T10:16:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.