Bomberbot biedt gratis lessen voor Hour of Code

Onderwijs

Voor Hour of Code, een wereldwijd evenement voor kinderen en studenten, heeft Bomberbot gratis lessen ontwikkeld. De lessen kunnen zowel met als zonder computer gevolgd worden. Ook in Nederland speelt Hour of Code, de evenementen duren van 7 tot 13 december.

Bomberbot heeft drie lessen van een uur samengesteld voor de doelgroep, kinderen van zeven tot twaalf jaar. Sinds vorige maand is dit lespakket ook beschikbaar voor thuis. Aan de lessen zitten voor leerlingen drie leerdoelen vast. Leerdoel één is het begrijpen wat programmeren is en computers taken uit kunnen laten voeren door instructies te schrijven. Het tweede leerdoel is zien wanneer herhalingen in codes gebruikt kunnen worden. Dit leerdoel wordt getest door een spel waarin leerlingen een patroon moeten herkennen. En tenslotte is het derde leerdoel begrijpen dat een programma algoritmes uitvoert: instructies waarmee zo efficiënt mogelijk een taak wordt uitgevoerd.

Bomberbot wordt nu door ongeveer vierduizend leerlingen in Nederland gebruikt. Het is volgens Joost Bazelmans van Bomberbot belangrijk dat kinderen realiseren dat computers niet zelf kunnen denken, maar dat wij hen opdrachten geven. ‘Kinderen gaan ontzettend veel om met technologie en computers, maar weten vaak nog niet hoe het echt werkt. Ze zijn digitale lezers in plaats van digitale schrijvers. Hour of Code biedt de perfecte aanleiding om kinderen een keer te laten snuffelen aan programmeren’, aldus Bazelmans. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T15:30:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.