ICT en data staan centraal in kennisagenda 2016

Technologie ontwikkeling ict voorspelling

Maatschappelijke organisaties moeten meer kennis van ict opbouwen. Dat staat in de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2016, een samenwerkingsagenda voor en door partijen in het veld. De agenda bevat zeven punten waarop gemeenten, corporaties, scholen, kinderopvang, zorg en welzijn in 2016 vooruitgang willen boeken. Eén van de richtpunten is meer kennis opbouwen van big en open data.

In het rapport staat dat de ontwikkelingen in de ict gemeenten kunnen helpen bij haar beleid rond voorzieningen, vastgoed en stedelijke ontwikkeling. Hierom focust de ‘Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2016’ zich dit jaar op de ict.

Gemeenten richten zich dit jaar op alle informatie op orde hebben en meer kennis over big en open data verkrijgen, verduurzaming inpassen in reguliere werkprocessen, meer aandacht voor het onderhoud van gebouwen en het verder professionaliseren met onder andere spelregels en benchmarking.

Slim omgaan met informatie is de toekomst, aldus de samenstellers van de agenda. Zo stelt de agenda dat het gemeentelijk beleid hierdoor scherper kan sturen op kosten en maatschappelijke meerwaarde. ‘Professioneel kan niet zonder adequate managementinformatie’, aldus Henk Hoogland, afdelingsmanager 

Gemeenten

Meerdere gemeenten zetten zich actief in om deze agenda vooruit te brengen. Een groep hoofden van gemeentelijke vastgoedafdelingen werkt aan spelregels voor vastgoedmanagement. Financiële experts richten zich op de financiële zaken rond het gemeentelijk vastgoed. dat wordt ondersteunt door Bouwstenen, een platform voor maatschappelijk vastgoed. Dat legt de verbindingen met andere sectoren. Ook de VNG, Aedes, PO-Raad en MOgroep steunen de agenda en de activiteiten van Bouwstenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-25T10:08:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.