Twitter schrapt ‘Russische’ accounts

Twitter

Twitter heeft zowat tweehonderd accounts geschrapt die zijn te linken aan Rusland en ook advertenties kochten op Facebook. Dat heeft het bedrijf tegenover onderzoekers van het Amerikaanse congres gezegd, zo schrijft het in een blogbericht.

Het onderzoek van Twitter begon nadat Facebook zo’n 450 aan Rusland gelinkte accounts had gevonden waarmee in totaal drieduizend advertenties werden gekocht. Volgens Twitter hadden 22 daarvan ook een Twitter-account. Al die accounts werden geschrapt.

Daarnaast werden ook 179 accounts gevonden die aan de 22 konden gelinkt worden. De accounts uit die groep die in strijd waren met de regels van Twitter, zijn ook geschorst.

Twitter heeft daarnaast een reeks advertenties overhandigd van het Russische nieuwsmedium RT News, dat de naam heeft pro-Kremlin te zijn. Volgens Twitter zou RT News in 2016 voor zowat 275.000 dollar aan advertenties gekocht hebben. Die advertenties moesten dienen om tweets te promoten van drie RT-accounts.

Twitter zegt dat haar onderzoek naar mogelijk inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen nog altijd doorloopt en dat het actief meewerkt, maar het bedrijf heeft ook zware kritiek moeten slikken. Na het onderhoud met Twitter zei de vicevoorzitter van inlichtingencomité van de Senaat, Mark Warner, dat hij ‘zeer teleurgesteld’ was in het bedrijf en dat haar uitleg op ‘op bijna elk vlak onvoldoende’ was.

Eerder deze week raakte bekend dat toplui in het Amerikaanse congres moeten getuigen over mogelijke beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen door Rusland. Die beïnvloeding zou vooral via sociale media plaats hebben gevonden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Glenn Greenwald schrijft:

Regardless of your views on Russia, Trump and the rest, nobody can possibly regard this climate as healthy. Just look at how many major, incredibly inflammatory stories, from major media outlets, have collapsed. Is it not clear that there is something very wrong with how we are discussing and reporting on relations between these two nuclear-armed powers?

https://theintercept.com/2017/09/28/yet-another-major-russia-story-falls-apart-is-skepticism-permissible-yet/

Met elkaar is nog altijd te moeilijk.

Zoveel verdachtmakingen en nog steeds geen tastbaar bewijs openbaar gemaakt. In de VS zijn hordes politieke manipulanten actief voor zowel de Republikeinen als de Democraten en ze hebben een heel arsenaal aan smerige spelletjes in huis, die ze spelen om de publieke opinie te bespelen. Maar nu zouden ze allemaal 100 dubbel overtroefd zijn door de Russen. Althans, zonder bewijs te leveren, volgens, de pro-Hillary Clinton media. Het lijkt mij allemaal te ver gezocht en alleen maar gejank uit het Democraten/establishment kamp, omdat ze slechte verliezers zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-29T10:24:00.000Z Frederic Petitjean